SEGRE

ENTREVISTA TELEVISIÓ

«Avui es descobrirà qui és l’assassí del Claudi»

Dóna vida al personatge de Sergi Guitart, el cuiner de Can Riera que ha interpretat durant les vuit temporades d’aquesta sèrie de TV3, que avui arriba al capítol final

«Avui es descobrirà qui és l’assassí del Claudi»

«Avui es descobrirà qui és l’assassí del Claudi»CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ha interpretat el paper de Sergi Guitart a la sèrie

La Riera

de TV3, que s’acomiada avui diumenge de l’audiència després de vuit temporades en antena. Afligit pel comiat?

Sí. Ha estat una satisfacció i un privilegi formar part d’aquesta sèrie, i treballar amb actors de la talla de Mercedes Sampietro o Pere Arquillué. Però dins de la pena, em sento alliberat laboralment. L’últim any he hagut de rebutjar projectes per acabar-la.

Avui s’emet l’últim capítol. Què es trobarà l’espectador?

Aquest últim capítol pivotarà sobre la Mercè Riera (Mercedes Sampietro), el Lluís Guitart (Jordi Cadellans) i el Sergi Guitart, perquè la resta de trames ja s’han anat tancant durant la setmana. Sé sabrà si la Maribel (Montse Morillo) i el Sergi acaben junts o ella se’n va al Japó, i es descobrirà qui és l’assassí del Claudi (Pere Arquillué).

Com definiria el personatge del Sergi?

Un professional de la cuina molt vàlid, però per a les coses personals, un cagadubtes (dubta molt). És a dir, la vocació la té molt clara, però amb les dones té problemes per decidir-se.

Quan va començar a treballar a la Fonda de Can Riera?

He estat des del primer capítol, durant les vuit temporades. És més, tinc l’honor de ser el protagonista de la primera seqüència de la sèrie, quan el Sergi Guitart torna de Brussel·les, entra al bar i es troba amb tots els problemes familiars.

Vuit temporades, un total de 1.534 capítols. Què ha estat el més dur?

Els principis. Recordo que teníem un gran nivell d’exigència, per treballar amb actors de tanta categoria i per les expectatives generades. Mai vaig pensar que seria capaç d’aprendre tants guions.

Després de tot aquest temps, què ha quedat a Jordi Planas del Sergi Guitart?

Cuinar, no [rialles]. No m’agrada gens, no tinc paciència ni habilitat per a la cuina. Sóc també bastant més decidit que el Sergi. De vegades pensava: “Sembla ximple.” Però amb el temps li he agafat afecte i fins i tot he après a estimar-lo.

És el paper que li ha donat la popularitat?

El fet de representar un protagonista en una sèrie diària de TV3 és el que m’ha fet popular. Pel carrer no em diuen Jordi Planas, em diuen Sergi.

Representen

i aquest tipus de telesèries que s’emeten diàriament un gran planter per a actors joves?

Sens dubte. Jo mateix en sóc un exemple. Aquestes sèries diàries donen oportunitats a molta gent jove i nova. Sense anar més lluny, per La Riera han passat més de 1.000 actors.

En un rànquing

de nivell de telenovel·les de TV3, on col·locaria

La Riera

?

Des d’un punt de vista tècnic, en el primer lloc. És la que està més ben feta, perquè és l’última. S’ha gravat en HD i 4K, els platós són quadrats, els maquillatges... En aquest sentit, s’ha fet un salt de qualitat.

Torna avui de Menorca, on ha passat una setmana de vacances, per presentar la gala de comiat a TV3. Té ja algun projecte entre mans?

Sí, a banda d’actor, sóc productor de pel·lícules i tinc un parell de projectes, a veure si surten. Per això, m’estic deixant barba i me’n vaig a viure a Madrid.

tracking