SEGRE

TV3 DOCUMENTALS

'Sense ficció' destapa avui 'Las cloacas de Interior'

Sobre les maniobres ocultes de l’Estat contra el procés català || Treball de Mediapro que altres cadenes han rebutjat emetre

Un alt funcionari que ha preferit conservar l’anonimat.

Un alt funcionari que ha preferit conservar l’anonimat.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El programa Sense ficció de TV3 estrena avui dimarts (21.55 hores) Las cloacas de Interior, el documental que altres cadenes han rebutjat emetre i que posa al descobert les maniobres ocultes de l’Estat contra el procés independentista català, l’anomenada operació Catalunya.

Aquest treball, dirigit per Jaume Roures, responsable de Mediapro, és el resultat de nou mesos de treball d’investigació i anàlisis, que acaben destapant per primera vegada un entorn d’il·legalitats i de corrupció al ministeri de l’Interior.

El documental comença amb els enregistraments que el diari Público va donar a conèixer el juny de l’any 2016 entre l’exministre Jorge Fernández Díaz i l’excap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alonso, i compta amb el testimoni de quatre policies que parlen, per primera vegada, davant d’una càmera.

Es tracta de Marcelino Martín Blas, excap d’Assumptes Interns de la Policia; Jaime Barrado, comissari de la policia; José Oreja, sergent de la Guàrdia Civil, i un alt funcionari del ministeri de l’Interior que ha preferit conservar l’anonimat.

El documental mostra, a més a més, que l’activitat d’aquest entramat no es limita a territori espanyol, amb el testimoni dels germans Cierco (Banca Privada d’Andorra) i les maniobres per aconseguir els comptes opacs de la família Pujol.

tracking