SEGRE

ÒPERA

'Il Trovatore', en directe pel 33 i La 2 i en disset localitats de Lleida

Des del Teatre del Liceu de Barcelona, la gran òpera de Verdi

L’emissió de l’obra forma part del projecte ‘Liceu a la fresca’.

L’emissió de l’obra forma part del projecte ‘Liceu a la fresca’.ANTONI BOFILL/RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El canal 33 i La 2 emeten avui divendres (22.00) en directe des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona la representació de l’òpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi. TV3 i TVE col·laboren per primera vegada en aquesta producció, la qual cosa permetrà que l’obra pugui seguir-se també en més d’un centenar de poblacions catalanes, de les quals almenys disset són lleidatanes, i diverses ciutats de l’Estat, a través de pantalles gegants instal·lades en places i espais públics.

La plaça Esteve Cuito, situada a l’Escorxador, és el lloc triat a Lleida ciutat. També es podrà seguir a Albesa, Artesa de Segre, Balaguer, Bell-lloc d’Urgell, Bellvís, Castelldans, Cervera, la Seu d’Urgell, Oliana, la Vall de Boí, Ponts, Tàrrega, Térmens, Torregrossa, Tremp i Vallfogona de Balaguer.

Totes dos cadenes oferiran prèvies en directe de l’obra. Al 33, Carolina Rosich i Jofre Font seran els encarregats de conduir la vetllada des de l’Arc del Triomf de Barcelona, mentre que a La 2 la presentació serà d’Eva Sandoval des de la plaça Major de Madrid.

Quant a l’òpera, el director d’escena, Joan Anton Rechi, ha preparat una producció en la qual Els desastres de la guerra de Francisco de Goya serveixen d’inspiració.

L’artista aragonès i la ciutat on va pintar la sèrie de gravats cobren protagonisme. D’aquesta manera, Goya es converteix en un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore i, fins i tot, un personatge més, un narrador o trobador que, amb els pinzells, va desgranant aquesta tragèdia d’amor, revenja, guerra i mort.

Daniele Callegari dirigeix l’orquestra, i per la seua banda George Petean és el comte de Luna, i altres intèrprets són Tamara Wilson (Leonora), Marianne Cornetti (Azucena) i Piero Pretti (Manrico).

tracking