SEGRE

25È ANIVERSARI

Els Jocs del 92 copen la graella

Lleida TV ofereix reportatges de producció pròpia sobre la cita olímpica en clau lleidatana || TV3 projecta un documental i la pel·lícula ‘Amics per sempre’

Rebollo, en el moment d’encendre el peveter el juliol del 1992.

Rebollo, en el moment d’encendre el peveter el juliol del 1992.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les cadenes ofereixen avui una programació especial per commemorar els vint-i-cinc anys dels Jocs Olímpics de Barcelona’92. Lleida TV ha produït tres reportatges d’uns 25 minuts de durada cada un que rememoren la cita olímpica en clau lleidatana, a través de testimonis, esportistes i voluntaris, entre d’altres, que van viure l’experiència en primera persona.

Les dos primeres entregues –cada dia, fins dijous, n’emetrà una a les 20.45 hores– narren el pas de la torxa olímpica i la preparació d’esportistes com ara la gimnasta Carmen Acedo; els nadadors Sergi Roure i Itziar Esparza, i el futbolista José Emilio Amavisca.

A més, tot el que va succeir entre l’anunci oficial del president del COI, Juan Antonio Samaranch, fins a la inauguració: les expectatives que es van crear, la vida a la Vila Olímpica, l’ambient... El tercer i últim capítol està dedicat als Jocs Olímpics a la Seu d’Urgell, subseu de piragüisme d’aigües braves.

Aquests reportatges de Lleida TV són un treball de Jaume Barrull i Xavi Bosch –direcció i guió–, Ricard Gómez i Dani Hernández –realització– i Òscar Fernández –producció executiva.

TV3, per la seua banda, oferirà a partir de les 21.55 el documental Voluntaris per sempre i la pel·lícula Amics per sempre, part de la qual s’ha gravat al Magical de Lleida. I el magazín de La 1 España directo també oferirà especials des d’avui fins a dijous (19.20 h).

Cadenes i horaris

  • Lleida TV, reportatges.

20.45 hores:

Des d’avui fins dijous, emissió d’un reportatge amb el testimoni de lleidatans que van viure la cita olímpica en primera persona. Esportistes, periodistes, voluntaris i fins i tot metges. L’últim està dedicat en exclusiva a la Seu d’Urgell com a subseu en piragüisme d’aigües braves.

  • TV3, documental i pel·lícula.

    21.55 hores:

    La cadena pública catalana emet el documental Voluntaris per sempre i la pel·lícula Amics per sempre, part de la qual va ser gravada al Magical de Lleida.

  • La 1, a ‘España directo’.

    19.20 hores:

    El magazín España directo connecta avui amb els actes institucionals de l’aniversari dels Jocs Olímpics i fins dijous oferirà reportatges.

  • tracking