SEGRE

LLEIDA TV EN RODATGE

‘Comtes’, l’origen de la nació catalana

La Xarxa prepara una sèrie històrica que explicarà la lluita dels primers comtes catalans per posar fi al domini franc || Guifré el Pilós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II

La sèrie que emetrà Lleida TV cuida tots els detalls per a una fidel recreació històrica.

La sèrie que emetrà Lleida TV cuida tots els detalls per a una fidel recreació històrica.LA XARXA TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quin va ser l’origen de la nació catalana? El clam a favor de la sobirania es remunta al segle IX, l’inici d’un període principal a la història que arribarà a Lleida TV amb Comtes, una docusèrie que relata el procés que van emprendre els primers comtes catalans per aconseguir la independència de l’Imperi carolingi. Amb un guió de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol i sota la direcció de Carles Porta, la sèrie reconstrueix des del rigor històric el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament: Guifré el Pilós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II. Cadascun és protagonista d’un capítol –són quatre, en total–, que presenta l’actriu Marta Marco i en què la ficció dramàtica es combina amb el testimoni d’un gran elenc d’historiadors, que aporten el context i ajuden a interpretar els fets.

Produïda per La Xarxa, Comtes trasllada a la petita pantalla un període clau del passat dels catalans, poc abordat i amb lectures diverses per part dels historiadors.

La sèrie ha escrutat les referències existents perquè la posada en escena guardi la màxima fidelitat històrica. En aquest sentit, el vestuari, les armes i els decorats s’han reproduït amb un acurat realisme.

L’espectador viatjarà fins a una època d’alt voltatge polític, marcada per les lluites de poder, i descobrirà la personalitat i el llegat de Guifré el Pilós, fundador de la dinastia del Casal de Barcelona; el prudent Guifré Borrell, que va consolidar la sobirania; l’ambiciós Sunyer I, gran guerrer i estrateg, i Borrell II, la visió d’un estadista que cohesionarà els comtats.

tracking