SEGRE

PROGRAMA BASAT EN FETS REALS

TV3 estrena ‘Pau, la força d’un silenci’, la resistència de Casals contra Franco

L’actor Joan Pera dóna vida al músic i compositor Pau Casals.

L’actor Joan Pera dóna vida al músic i compositor Pau Casals.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta nit, a les 23.35 h, TV3 estrena la gran història Pau, la força d’un silenci, que explica un episodi de la vida de Pau Casals a mitjans dels anys quaranta, quan, considerat el millor intèrpret del moment, viu exiliat a Prada de Conflent, des d’on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats i sovint ha de protegir-se de la Gestapo, que controla la zona.

Una vegada acabada la guerra, Casals té l’esperança que la victòria aliada suposarà també el final de la dictadura franquista. Però els seus desitjos no es compleixen i el mestre decideix que no tocarà en públic mentre Franco continuï en el poder. Mentrestant, malviu de fer classes a alumnes de violoncel.

Un d’aquests alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent afectat per la mesura presa per Casals i intentarà convèncer-lo que es repensi la protesta, amb l’argument que un concert seu tindria tanta ressonància que podria utilitzar-lo per cridar l’atenció sobre la injusta situació del seu país. En aquestes circumstàncies, coincideix que l’any 1950 es commemora el 200 aniversari de la mort de J. S. Bach. Com que Casals és la màxima autoritat mundial en Bach, als precs de Pierre s’afegeix la insistència d’altres músics. Basada en fets reals, l’actor Joan Pera encarna magistralment el músic immortal.

tracking