SEGRE

PERSONATGES A ?GIRAVOLT?

Carme Forcadell va treballar com a reportera de TVE en els anys de la Transició

La reportera Carme Forcadell, el 1978, a ‘Giravolt’.

La reportera Carme Forcadell, el 1978, a ‘Giravolt’.RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Abans de prendre les regnes del Parlament i de significar-se per la seua trajectòria com a activista, Carme Forcadell va treballar com a periodista al programa Giravolt, el primer que es va emetre en català i en color per TVE. Un programa que va nàixer durant els últims cops de cua d’una ja feble dictadura i que va destacar pel seu atreviment ideològic. Era a finals dels anys setanta, a la Transició, quan una joveníssima Forcadell feia de reportera a peu de carrer.

Micròfon en mà, recollia l’opinió que tenien els veïns sobre temes d’actualitat, com ara els salaris o la situació de les treballadores de la llar. Gràcies a l’arxiu de TVE Catalunya, es pot veure una Carme Forcadell a la vintena explicant la degradació del Barri Xino, ara conegut com a Raval, i recollint les reivindicacions dels veïns per recuperar la Casa de la Caritat i el convent dels Àngels per fer-hi equipaments.

Carme Forcadell, nascuda a Xerta (Tarragona) el 1956 i llicenciada en Ciències de la Comunicació i Filologia per la UB, màster en Filologia Catalana i amb plaça de catedràtica a Secundària, ara en excedència, va treballar a Miramar fins a l’any 1982, quan va passar a fer-ho com a docent per a la Generalitat de Catalunya. Després, va començar la seua carrera política a Sabadell a ERC.

tracking