SEGRE

Saúl Craviotto: "Al principi vaig sentir que era el més raret de 'MasterChef Celebrity'"

El piragüista lleidatà va guanyar el concurs culinari amb un menú inspirat "en les seues terres", Lleida i Astúries

Sául Craviotto, amb 'l'or' de MasterChef Celebrity.

Saúl Craviotto: "Al principi vaig sentir que era el més raret de 'MasterChef Celebrity'"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concursant "més raret" de "MasterChef Celebrity 2", el policia i piragüista lleidatà Saúl Craviotto, ha guanyat aquesta matinada el "talent xou" de TVE, i encara que ha dit a EFE que ha de "pensar-se molt" tatuar-se el logo del programa, com va fer amb les seues gestes olímpiques, admet que ha estat una vivència "increïble". "Un tatuatge cal pensar-ho molt perquè és per a tota la vida -diu, rient. Però sí que és veritat que ha estat una cosa molt intensa en la meua vida, ha estat una de les millors experiències que he viscut i que possiblement visqui. Però ja veurem el que fem, cal pensar-ho bé", comenta divertit el guanyador del programa.

Craviotto (Lleida, 1984), el menys faranduler de l’elenc d’aquesta segona edició de "MasterChef Celebrity", es va imposar ahir a la nit a La 1 de TVE, davant de més de 3,4 milions d’espectadors a l’actriu i còmica Silvia Abril, després de caure en la primera prova de la vetllada José Corbacho i Patricia Montero. "Em vaig divertir moltíssim amb aquesta lluita, perquè de veritat, de cor, tant Silvia com jo estàvem desitjant que ambdós féssim un plat increïble. Els dos volíem fer el millor plat i que guanyés el millor", assegura el policia nacional i piragüista.

Amb un menú inspirat "en les seues terres" -en Lleida, on va nàixer i té família, i en Astúries, on porta vivint "mitja vida"-, Craviotto es va emportar el beneplàcit del jurat format pels cuiners Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz.

La seua proposta, que van degustar Martín Berasategui i Quique Dacosta, incloïa un entrant de peix rei amb "pa amb tomàquet", una becada amb poma i nyoqui de panís, i unes postres compostes per crema de fruites de la passió i albercoc, quenelle de gelat de mango i un arbre de xocolate.

El piragüista olímpic -or a Pequín 2008, plata a Londres 2012 i or i bronze a Rio de Janeiro 2016- es va alçar, així, amb un premi de 75.000 euros que ha donat a la Fundació Aladina que ajuda nens i adolescents malalts de càncer. "Hi ha moltes fundacions que ho necessiten i podria haver estat a qualsevol, perquè hi ha molta gent amb necessitats, però en la meua família he tingut el càncer, per desgràcia, i sóc pare de dos nens, així que igual per aquestes dos raons m’he decantat per aquesta fundació", comenta Craviotto. Afegeix que la possibilitat de donar aquest premi a la Fundació Aladina és una de les "millors" oportunitats que li ha donat "MasterChef Celebrity": "Si puc ajudar un sol nen amb càncer a què la seua qualitat de vida sigui millor, és potser el més bonic que faré en la meua vida".

"Al principi, sobretot la primera setmana, vaig pensar en diverses ocasions 'jo què pinto aquí', amb tota aquesta tropa de còmics, actors i altres, i jo que vinc d’un esport minoritari que potser no és tan conegut, doncs sí que vaig sentir que igual era el raret", comenta. Però "així queanaven passant les setmanes", continua, es va adonar que era l’"únic normal", comenta rient: "Són magnífics, en cap moment no em vaig sentir desplaçat ni moltíssim menys. Al contrari, són gent súper propera i m’ho he passat molt bé".

L’actor Miguel Ángel Muñoz va obrir el palmarès de "MasterChef Celebrity" en la seua primera edició, i ara passa el testimoni a Craviotto, que ha compartit fogons amb els concursants ja citats, i amb Anabel Alonso, Bibiana Fernández, Carlos Baute, Edu Soto, Juan Betancourt, Marina San José, Pepón Nieto i Usun Yoon.

tracking