SEGRE

PROGRAMES ESTRENA DIMECRES EN ?PRIME TIME?

‘Comtes’, la docusèrie històrica, estrella de la graella nadalenca de Lleida TV

Dirigida per Carles Porta, amb guió d’Albert Sánchez Piñol || Quatre capítols dedicats a quatre comtes relaten el naixement de Catalunya com a nació als segles IX i X

Una escena de la docusèrie històrica.

Una escena de la docusèrie històrica.LA XARXA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dimecres que ve, dia 27, Lleida TV estrena la docusèrie Comtes, una producció de La Xarxa basada en la gesta dels primers comtes catalans per acabar amb el domini franc, que va ser l’origen de la nació catalana.

Al segle IX es va iniciar un període essencial. Els primers comtes catalans van iniciar el procés per aconseguir la independència de l’Imperi carolingi. Amb guió de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol i sota la direcció del periodista lleidatà Carles Porta, el treball reconstrueix, des d’un escrupolós rigor històric, el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament en el poder: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II. Cadascun d’aquests personatges és el protagonista d’un dels quatre capítols, que presenta l’actriu Marta Marco i en els quals la ficció dramàtica es combina amb el testimoni d’un gran elenc d’historiadors, que aporten el context de l’època i ajuden a interpretar uns fets poc ficcionats i amb lectures diverses per part dels experts. La sèrie ha escrutat les referències documentals per a una posada en escena que preservi la màxima fidelitat històrica.

En aquest sentit, el vestuari, les armes i els decorats que apareixen al llarg dels quatre episodis s’han reproduït amb un acurat realisme, amb l’objectiu d’acompanyar el llegat i la personalitat de quatre personatges fascinants.

Canvis a la programació per NadalLa programació de Lleida TV variarà durant aquests festius respecte de la graella habitual. D’una banda, el Notícies migdia descansa fins al pròxim 8 de gener. En el seu lloc s’emetrà, a la mateixa hora, l’informatiu territorial Al dia Ponent. L’informatiu Notícies nit seguirà amb les notícies més destacades de la jornada, de mans de Gina Raymat i Núria Sirvent. També es manté el programa Cafeïna, que emetrà els millors moments de la temporada, els feiners. Un altre clàssic que es manté és Lleida al dia, també en emissió els laborables.

tracking