SEGRE

TV3 UN DOCUMENTAL I UN DEBAT

Monogràfic de 'Sense ficció' sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

Ofrenes a la Rambla per recordar les víctimes de l’atemptat.

Ofrenes a la Rambla per recordar les víctimes de l’atemptat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TV3 emet a les 21.55 hores un especial del Sense ficció sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost passat. La programació monogràfica inclou el docuental 17A: lliçons apreses?, dirigit per Montserrat Besses, que té com a objectiu analitzar i comprendre els procediments, els patrons i les conductes que es donen en els autors dels atemptats terroristes, amb els fets ocorreguts Barcelona i Cambrils com a fil conductor.

Segons la directora, el documental pretén posar sobre la taula uns fets que van impactar tota la societat però que es van oblidar ràpidament a causa de la realitat política espanyola del moment.

Aquest treball intenta trobar una explicació racional a la situació dels joves de Ripoll (Girona), que no havien patit marginació social, i que van canviar el rumb de les seues vides de forma radical sense que ningú en notés cap indici.

Després de la projecció del documental, s’obrirà el debat 17A: deures pendents en directe, conduït per Montserrat Besses i Joan Carles Peris, que debatrà les polèmiques que van generar els atemptats, com el tractament de les víctimes, com detectar situacions similars, la coordinació policial i també l’estat actual del jihadisme a nivell mundial.

tracking