SEGRE

POLÍTICA ANIVERSARI

El magazín 'Els matins' i dos reportatges a la nit recorden l'1-O a TV3

Un fotograma del reportatge ‘La gent de l’escala’.

Un fotograma del reportatge ‘La gent de l’escala’.TVC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A les 21.55 h, TV3 inicia una nit monogràfica, dedicada a l’aniversari de l’1-O, amb dos treballs de producció pròpia que s’emetran al Sense ficció.

El documental La gent de l’escala reconstrueix els fets que van viure veïns de l’institut Pau Claris de Barcelona durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre amb els protagonistes, que narren les agressions que van patir. Dirigit per Jordi Fusté –que hi era present– i Francesc Escribano, el treball reflecteix les hores prèvies a l’actuació policial i els trenta minuts de l’operatiu, gràcies a les imatges dels telèfons mòbils de les persones que eren allà.

A continuació s’emetrà El xoc, un documental d’Enric Vilageliu que reviu els esdeveniments des del 6 de setembre al 27 d’octubre del 2017 a Catalunya, un retrat vertiginós dels moviments dels seus protagonistes.

El documental mostra què va passar al Parlament i al carrer, i segueix les autoritats que van convocar el referèndum d’independència i van proclamar la república catalana. Prèviament, la cadena dedicarà la major part del magazín Els matins a la commemoració del primer aniversari de la data.

Lleida TV dedicarà el programa Diari de Nit. Magazín a l’efemèride, amb periodistes, alcaldes i advocats.

tracking