SEGRE

TELEVISIÓ TECNOLOGIA

Lleida TV canvia aquest dilluns de canal

Comença a emetre en una altra freqüència en el desplegament de la telefonia 5G || Hi ha temps fins al 30 juny per resintonitzar però els instal·ladors aconsellen no esperar

Imatge d’arxiu de la sala de control de Lleida TV.

Imatge d’arxiu de la sala de control de Lleida TV.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida TV ha deixat avui d’emetre’s en la freqüència en què ho feia fins ara i ho farà en una altra a la Televisió Digital Terrestre (TDT) a causa de l’alliberament del Segon Dividend Digital, per cedir espai a la tecnologia mòbil ultraràpida 5G, que ocuparà les freqüències de la banda dels 700 MHz. El canvi també afecta d’altres canals com TV3, 8TV, TVE, El Punt Avui TV i Pirineus TV. Hi ha de termini fins al 30 de juny vinent però els instal·ladors recomanen fer-ho com més aviat millor.

El president del Gremi d’Instal·ladors de Lleida, Joan Fornés, va explicar que “estem insistint a les comunitats de veïns que no es demorin perquè és la manera que puguin accedir a subvencions”. En aquest sentit, els ciutadans que visquin en una casa només hauran de resintonitzar el televisor amb l’ajuda del comandament a distància. En el cas dels edificis grans amb sistemes de centraletes programables o amplificadors monocanal, les comunitats de veïns han de contactar en els propers mesos amb els instal·ladors per adaptar els seus sistemes de recepció del senyal. A Lleida n’hi ha uns 200.

Respecte al cost econòmic, el ministeri d’Economia i Empresa va llançar un paquet d’ajuts dirigit a les comunitats de propietaris per subvencionar el cost derivat de l’adaptació d’antenes. Tanmateix, aquestes subvencions no inclouen les televisions locals.

Tot i això, els antenistes solen canviar la totalitat dels canals, amb la qual cosa el cost final (tenint en compte els ajuts) és molt petit. A Catalunya, afecta 636 municipis, cap dels quals a Barcelona.

tracking