SEGRE

La Seu Vella de Lleida, finalista de 'Batalla Monumental'

L’audiència la va escollir ahir com una de les aspirants a ser declarada monument favorit de Catalunya

La Seu Vella de Lleida, finalista

La Seu Vella finalista de 'Batalla Monumental' de TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que la votació popular de l’audiència no es farà pública fins aquesta tarda al programa "Tot és mou" que presenten Helena García Melero i Lluís Marquina, ja ha transcendit que la Seu Vella es convertirà en el sisè finalista del concurs de TV3, "Batalla Monumental" que busca al monument favorit de Catalunya superant a la catedral de Girona. La finalíssima tindrà lloc aquest diumenge, en un programa especial en directe, presentat per Roger de Gràcia, des del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

La Seu Vella serà defensada a la final pel dissenyador Custo Dalmau i s’enfrontarà als altres monuments guanyadors en els duels previs del programa: la Tarraco romana (per l’actor Fermí Fernández); el castell de Cardona (l’actriu Laia Fontán), Sant Pere de Rodes (la periodista Laura Fa), Poblet (el periodista Xavier Grasset) i el recinte modernista de Sant Pau (l’arquitecta Benedetta Tugliabue).

Es dona la circumstància que, el 2016, el Turó de La Seu Vella ja va vèncer en un altre concurs similar organitzat per les revistes "Sapiens" i "Descobrir" i el programa "La Tribu" de Catalunya Ràdio. El monument més emblemàtic de Lleida es va imposar, en aquella ocasió, a la joia romànica de Sant Climent de Taüll.

tracking