SEGRE

Karlos Arguiñano, 30 anys impartint docència

El cuiner basc va debutar en televisió el 1990 ensenyant la cuina "rica, rica, rica"

Karlos Arguiñano en el seu programa

Arguiñano, un clàsico a la pantalla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 1990, al canal autonòmic basc, debutava un cuiner basc, Karlos Arguiñano (Beasain, 1948) que, poques setmanes després, es convertia en una estrella mediàtica la brillantor de la qual en televisió encara no s’ha apagat. Ara es ja es han compliment els primers 30 anys des de la seua aparició a la petita pantalla, Arguiñano segueix en actiu després d’haver passat per diferents cadenes com ETB, La 1, Tele 5 i des del 2010 en Antena 3, impartint docència des de plató o, a l’estiu, des del seu restaurant de Zarauz (va rehabilitar una joia arquitectònica el 1978) explicant receptes de cuina, senzilles, barates i, segons les seues pròpies paraules, riques, riques, riques" i amb julivert com a ornament.

Extremadament comunicatiu, de molt sentit de l’humor (encara que alguns dels acudits que explica en pantalla no siguin precisament excel·lents) és un dels pioners dels espais gastronòmics en televisió, encara que els primers fossin Maruja Cañavet, en els 60, i Elena Santonja, en els 80, les dos en TVE.

Karlos Arguiñano ha sabut crear, des dels seus fogons, un veritable imperi empresarial que inclou des de l’edició de llibres de cuina, els drets per a televisió dels partits de pilota basca o el motociclisme. També s’ha dedicat al cine com a productor i amb petits cameos a diverses pel·lícules, encara que per la que més se li recorda és per "Airbag" (Juanma Bajo Ulloa, 1997) i la memorable escena inicial de la "truita russa".

tracking