SEGRE

CINE PREMIS

Expedient pels comentaris masclistes en la retransmissió de RTVE dels Goya

La infermera Ana Ruiz va anunciar la millor pel·lícula, ‘Las niñas’.

La infermera Ana Ruiz va anunciar la millor pel·lícula, ‘Las niñas’.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RTVE va demanar ahir disculpes i va obrir un expedient informatiu pels comentaris d’“índole masclista” que es van escoltar pel seu perfil de Facebook durant la retransmissió de la catifa roja de la gala dels Premis Goya, celebrada dissabte a Màlaga, que la corporació va condemnar “profundament”. Els comentaris es van sentir a través de l’àudio ambient, en concret la càmera vuit, situada a l’exterior del teatre.

“Aquesta es diu Marta Nieto i, et dic una cosa, és la més bona de totes perquè les altres eren totes esqueletillos. Només la Nathy Peluso i una que semblava un putot, plena de tatuatges, que jo dic no sé d’on l’han tret, aquesta.

Aquesta segur que cobra, però puta, puta segur. Quines pintes, macho”, es va poder sentir a l’àudio.

L’incident es va viralitzar a les xarxes i ahir fins i tot el PP va criticar “un nou escàndol protagonitzat per RTVE”. L’entrega dels Goya, amb una quota de pantalla del 15,6 % i 2.482.000 espectadors d’audiència mitjana, va ser la gala menys vista dels últims 15 anys.

La gran triomfadora va ser Las niñas, òpera prima de la saragossana Pilar Palomero, amb escenes rodades l’estiu del 2019 a Gimenells. Guardonada també pel guió i la direcció novella, va destacar que “en l’actualitat hi ha moltes dones dirigint i preparant-se”.

tracking