SEGRE

ENTREVISTA COMUNICACIÓ

Ares Escribà: «La proximitat dels mitjans locals és essencial»

«La proximitat dels mitjans locals és essencial»

«La proximitat dels mitjans locals és essencial»ÁUREA CASTOSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de trenta televisions locals de La Xarxa emeten des del passat 6 d’abril Fet a Mida, el programa dirigit per la periodista lleidatana Ares Escribà i Cruells (Lleida TV) i presentat per Vanessa Raja i Pere Puig. D’emissió diària (de 16.30 a 18.30 hores), es presenta com un magazín d’actualitat descentralitzat que acull (i recull) actuacions, opinions i testimonis, a més de connexions en directe i reportatges produïts per les televisions locals de tot Catalunya.

Com naix el programa?

Fet a Mida naix com un encàrrec de La Xarxa. Volíem tractar l’actualitat i allò que ens envolta a través d’un format flexible i alternatiu. A més a més, l’elecció del nom no és casual. Nosaltres ens adaptem al que se’ns ofereix cada dia i ho cuinem en un espai fet a mida. Trenquem els esquemes. Si tots els dies són diferents, cada programa ha de ser-ho per poder reflectir la realitat.

El programa inclou moltes temàtiques també a través de les diferents seccions.

Exacte. Combinem informació amb entreteniment per encaixar a les tardes de tothom. L’ordre varia i oferim seccions setmanals en les quals parlem de meteorologia i sostenibilitat, literatura, alimentació saludable, música, nous usos de la llengua i ens posem al dia aprenent aspectes de les noves generacions.

Paren especial atenció als testimonis directes, a les interaccions amb gent que té coses a dir.

Sempre. Un dels nostres objectius és donar veu a tothom i compartir punts de vista sense copiar ni basar-nos en cap format perquè no hi ha història que no mereixi ser explicada. Les diferents televisions, amb reportatges i connexions, aporten enfocaments i perspectives úniques.

Aquest programa ‘Fet a Mida’ es defineix com un “magazín descentralitzat”, per la qual cosa s’entén que un dels objectius principals del programa és destacar el valor dels mitjans i la comunicació local.

Totalment. No tot passa al plató d’ETV, que seria la base. Volem ser on passen les coses i, per poder fer això, el paper de les televisions locals és essencial. La vida és local. La proximitat és el punt de partida de tot. Amb La Xarxa, totes les cadenes anem unides i demostrem que, sent diferents, tenim moltes coses en comú.

Després de gairebé tres setmanes en antena, quina valoració pot fer com a directora?

Estic aprenent molt en aquest projecte, partint de l’experiència aconseguida amb Connecti.cat, el programa que vaig dirigir durant més de tres anys. L’essencial és sempre l’equip. Sense equip no hi ha programa.

tracking