SEGRE

COMUNICACIÓ

RTVE canvia la programació d'aquest nit per retre homenatge a Raffaella Carrà

A La 1, La 2 i el canal Internacional

Muere Raffaella Carrà als 78 anys

Muere Raffaella Carrà als 78 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RTVE modifica aquesta nit la seua programació per retre homenatge a la mítica presentadora italiana Raffaella Carrà, morta als 78 anys d’edat. Carrà va ser un dels rostres més familiars durant anys de TVE, on va presentar múltiples programes a partir de la dècada dels 70. La seua última aparició a la cadena pública va ser com a presentadora de la 'Gala Especial de los 60 años’ de TVE, segons informa la Corporació.

L’1 oferirà aquest dilluns a les 22.10 hores un 'Viatge al centre de la tele' dedicat a la seua figura, 'Bravo Raffaella'. Per la seua part, La 2 emetrà un especial de 'Tresors de la tele' dedicat a ella, 'Hola Raffaella', després de l’emissió de 'Días de cine clàssic'. TVE Internacional oferirà també aquesta nit ambdós especials.

Segons informa l’ens públic, informatius i programes d’actualitat de TVE i RNE s’estan bolcant des d’aquesta tarda en el record a Carrà, les millors actuacions del qual i entrevistes estan disponibles a l’Arxiu RTVE i RTVE Digital.

Cantant, actriu, ballarina, coreògrafa i presentadora, la polifacètica Raffaella Carrà (Bolonya, 1943) va començar la seua carrera professional als 9 anys i va desenvolupar la seua trajectòria a Itàlia i Espanya, encara que també va realitzar especials a Llatinoamèrica.

El 1975 va fer la seua primera aparició en TVE en 'Senyores i senyors!', on va interpretar 'Felicita ta ta', 'Ballet Carra' i 'Rumore'. El seu imminent èxit el va portar a protagonitzar 'La hora de... Rafaella Carrá' (1976).

Ja en els 90, va tornar a La 1 amb 'Hola Raffaella!' un espai en directe amb entrevistes, actuacions i concursos de gran èxit emès entre 1992 i 1994, i 'A las 8 con Raffaella'. El 1998, va presentar les campanades amb Ramón Garcia. .

Després d’una exitosa carrera a Espanya, va tornar a Itàlia i, anys després, va retrobar-se el 2008 amb el públic espanyol de TVE a 'Salvemos Eurovisión', i el 2016 com a mestra de cerimònies de la Gala Especial dels 60 anys de la cadena pública: '60 años juntos’.

Una trentena de discos, una altra trentena de programes de televisió, aparició en més d’una desena de pel·lícules i sèries, són alguns dels treballs que omplen la trajectòria d’un dels rostres més estimats de la televisió italiana i d’Espanya i les cançons 'A far l’amore comincia tu', 'Tanti Auguri, Festa' o 'Caliente, caliente' són també part de la memòria musical d’Espanya.

tracking