SEGRE

CERTÀMENS MÚSICA

Rigoberta Bandini regna a Benidorm

Passa a la final de la preselecció per a Eurovisió juntament amb Rayden, Xeinn i Gonzalo Hermida || Se sumen demà a Chanel, Tanxugueiras, Blanca Paloma i Varry Brava

Un moment de l’actuació de Rigoberta Bandini a l’escenari del Benidorm Fest.

Un moment de l’actuació de Rigoberta Bandini a l’escenari del Benidorm Fest.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La catalana Rigoberta Bandini va regnar ahir a la segona semifinal del Benidorm Fest, la preselecció per elegir el candidat que Espanya enviarà al festival d’Eurovisió, que se celebrarà a Torí al maig. L’Ai Mama de Rigoberta Bandini es va imposar a les votacions i es va classificar per a la final que se celebrarà demà. Amb ella, també van aconseguir l’accés Rayden amb Calle de la Llorería, Xeinn i el seu tema Eco i Gonzalo Hermida amb Quién lo diría.

Aquest últim participant no va poder actuar en directe a causa que va donar positiu en Covid, per la qual cosa RTVE va emetre al seu lloc el videoclip del seu tema. Per la seua part, Marta Sango, Javiera Mena i Sara Deop es van quedar sense un lloc a la gran final. Durant la gala d’ahir, l’eurovisiva Ruth Lorenzo, que va representar a Espanya al festival el 2014, va oferir una interpretació magistral del Bailar pegados de Sergio Dalma.

Els quatre millors artistes d’ahir s’uniran a la gala de demà als altres quatre que es van classificar a la semifinal de dimecres. Aquesta va acabar amb Chanel i el seu SloMo com a guanyadora. El trio gallec Tanxugueriras i la cançó Terra; el Secreto de agua de Blanca Paloma i Rafaella de Varry Brava també seran a la final.

Unique i Azúcar Moreno van quedar fora de gala de demà.Per la seua part, RTVE va demanar “respecte” per al jurat professional, que atorga el 50% dels punts, i va defensar-ne l’objectivitat després del polèmic cinquè lloc que va atorgar en la primera semifinal a Tanxugueiras, que va provocar esbroncades entre el públic. Un plafó demoscòpic i el televot reparteixen a parts iguals l’altre 50% dels vots.

tracking