SEGRE

MÚSICA CERTÀMENS

Eurovisió 2022 obté 6,8 milions d'espectadors, la millor dada des del 2008

La cantant Chanel va atendre els mitjans a l’arribar a l’aeroport de Barajas a Madrid.

La cantant Chanel va atendre els mitjans a l’arribar a l’aeroport de Barajas a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes expectatives que s’havien dipositat entorn de Chanel i la seua participació a Eurovisió es van reflectir també als audímetres. La gran final va ser seguida a La 1 de TVE per 6.835.000 persones, el 50,8% dels que van veure la televisió la nit del dissabte 14 de maig. És la final més vista des del 2018 (quan gairebé 7,2 milions de persones van acompanyar Alfred i Amaia), però no s’havia assolit una quota de pantalla tan alta des del 2008, quan Rodolfo Chikilicuatre va congregar el 59,3% del públic.

Les votacions van incrementar l’audiència fins a arribar als 7.942.000 espectadors, el 61,3% del total. Malgrat l’èxit d’aquesta edició, el festival es va veure enterbolit per diversos intents d’atacs cibernètics llançats per un grup prorús, atacs que la policia italiana va aconseguir frustrar. D’altra banda, la Unió Europea de Radiodifusió (UER) va anunciar que havien trobat “certs patrons irregulars en els resultats de sis països”.

Per aquesta raó, l’organització va revisar els vots tant a la segona semifinal del festival que es va celebrar dijous com a la final d’ahir, que podrien haver afectat els resultats d’aquestes dos fases del concurs.D’altra banda, Chanel va tornar ahir a Madrid per actuar a la plaça Mayor per Sant Isidre. A l’arribar a l’aeroport la cantant d’Olesa de Montserrat va assenyalar que tornava “contenta” i “cansada” de la cita europea i va assegurar que l’experiència que ha viscut juntament amb el seu equip està sent “única”.

tracking