SEGRE

ENTREVISTA FESTIVALS

Albert Sort, de Siderland: «A la migdiada vaig somiar que ens agafaven»

La seua família és de Tàrrega i avui puja a l’escenari del Benidorm Fest per defensar ‘Que esclati tot’, la candidatura de Siderland per a Eurovisió

D’esquerra a dreta, els integrants de Siderland: Albert Sort, Uri Plana i Andreu Manyós.

D’esquerra a dreta, els integrants de Siderland: Albert Sort, Uri Plana i Andreu Manyós.RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va ser el procés de tornar a presentar-se al Benidorm Fest després de quedar com a suplents el 2022? L’any passat ens vam presentar perquè molts eurofans ens ho havien començat a dir quan encara no se sabia que es faria el Benidorm Fest i si hi hauria la possibilitat de presentar-hi una cançó en català. Ens hi vam presentar, però de casualitat perquè acabàvem de treure el disc. Llavors vam arribar a ser suplents. Quan vam veure això vam dir: l’any que ve hi anem amb una cançó pensada per a això. I és el que vam fer.

Com van rebre la notícia que estaven entre els divuit seleccionats? Érem a les quinieles. Sabíem que podia ser, però igualment no hi acabàvem de confiar. Jo estava fent la migdiada i vaig somiar, perquè era el dia que ens havien de dir alguna cosa, que ens seleccionaven. Al cap de 10 minuts em van trucar i em van dir que ens havien agafat i vaig escriure a la resta del grup. Va ser un moment d’emoció i de pensar en tot el que ens queia al damunt.

Ens podria avançar res del que veurem en l’actuació? Hi haurà una mica de risc formal, no és la posada en escena clàssica d’una formació de música amb instruments. També hi haurà explosions. Són els primers que hi participen amb una cançó íntegrament en català.

És una responsabilitat i pot obrir la porta a altres cantants? Tant de bo. És una gran responsabilitat perquè, ja que som la primera cançó en català que va a una preselecció de Televisió Espanyola, estaria bé que deixéssim el llistó una mica alt i que no hi hagués la sensació que som una quota, perquè no volem ser-ho.

Si no guanyen vostès, qui voldria que s’alcés amb la victòria dissabte? Ens faria molta il·lusió que fos Vicco, perquè hi tenim una molt bona relació des de fa una colla d’anys i tenim una cançó amb ella. Hem treballat junts i aquests dies hem estat fent pinya. És molt guai la seua cançó i la tenim enganxada des que va sortir.

Qui li agradaria veure participant en pròximes edicions del Benidorm Fest? Als eurofans els hauria agradat que hi hagués anat, en català, Julieta. Penso que és una proposta que funcionaria molt bé i a mi m’agrada molt. 

tracking