SEGRE

MÚSICA FESTIVAL

Blanca Paloma guanya el Benidorm Fest 2023

Paloma Blanca va interpretar la seua cançó ‘Eaea’.

Paloma Blanca va interpretar la seua cançó ‘Eaea’.RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant il·licitana Blanca Paloma va guanyar ahir el Benidorm Fest amb la seua cançó Eaea i representarà Espanya a Eurovisió 2023 després de recollir 169 punts: 94 del jurat, 35 del jurat demoscòpic i 40 del televot. En segon lloc va quedar Agoney –ambdós van arribar a la gala com a favorits– amb Quiero Arder i un total de 145 punts, seguit de Vicco amb 129 punts i Megara amb 106 punts en quatre lloc. Alice Wonder va acabar en cinquè lloc, seguida de Karmento, José Otero i Fusa Nocta va tancar la classificació.

La gala final del festival va arrancar a les 22.00 hores davant d’un atapeït Palau l’Illa de la ciutat alacantina, on més de 2.000 persones van vibrar amb les vuit actuacions candidates al micròfon de bronze. Karmento va inaugurar la vetllada, que va culminar amb l’actuació de la catalana Vicco. Els artistes van aprofitar estilismes cridaners, coreografies o attrezzos per fer l’actuació més espectacular.

La guanyadora de l’anterior edició del festival, Chanel, va aconsellar a la successora “que gaudeixi, que això es viu només una vegada, que assagi molt i que visqui cada moment”.

Un lleidatà, coreògraf de la participant Vicco

L’actuació de l’artista catalana Vicco va ser confeccionada, en part, per un lleidatà. Es tracta de Marçal Font Marshall, un jove ballarí de la Bordeta que ha exercit com a director artístic a l’equip de Vicco.

Ha dissenyat la coreografia i la posada en escena de l’artista, que va aconseguir un total de 129 punts amb la seua cançó Nochentera. El jove lleidatà ha treballat amb algunes de les cares més conegudes de l’escena espanyola actual, com Aitana o Lola Índigo.

tracking