x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Falta una ovella

Actualitzada 03/08/2021 a les 17:32
Falta una ovella

Falta una ovella

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© Falta una ovella

Jo m’estava dalt de la roca més alta, era cap a migdia i acabava de passar el ramat d’ovelles. El gos estava assegut i em mirava.

–Que? –li vaig demanar–. Estem en pau?

–Sí –va fer ell–, m’agrades, no et tornaré a envestir. Més aviat tinc ganes de conversa.

–Te’n puc donar poca –jo que li explico–, perquè aquí, en aquest lloc de pedruscall, no hi passa mai res. Conta tu.

El gos va remenar la cua, avançà unes passes per acostar-se’m, i demanà:

–Tu com et dius?

–Jo? Jo soc el Llangardaix. No tinc cap nom especial, si no és que em vulguis dir Cua-Verd.

–Jo em dic Tau. A tu et diré Llanga. El meu és un nom curt, el pastor ni me’l diu, ell em fa xiulets. Ara, escolta: ahir vam perdre una ovella del ramat.

–Com? Perdre?

–Doncs mira: vam veure que, tot d’una, feia un bot i s’allunyava del ramat corrent i botant com una pilota. Cada cop s’allunyava més, i es ficava entre els arbres. El pastor va cridar: “Tau! Corre!”, i jo vaig abandonar el ramat per empaitar l’ovella. Mira que puc córrer més que el bestiar, però aquella ovella semblava una fletxa. La vaig perdre de vista i vaig tornar al costat del pastor amb la cua entre les potes.

–Però tu no en tenies cap culpa. I digues, vàreu retrobar l’ovella?

–Veuràs: al vespre, quan teníem les bèsties recollides a la cleda, veiem que pel camí venia l’altre pastor que hi ha al poble (perquè tenim dos ramats, saps?). I portava l’ovella perduda! Saps què havia passat? Molt senzill: l’ovella va trepitjar un niu de vespes, les vespes van sortir totes alhora i van atacar l’ovella i a picar-la i picar-la. L’ovella no tenia altra solució que fugir. I la pobra no va parar fins que va deixar enrere les vespes. Després va descobrir que era prop de l’altre ramat i s’hi va quedar. El pastor de l’altre ramat va esperar a la tarda, a l’hora de plegar, i ens va portar l’ovella amb un ull mig tancat d’una picada.

–Doncs, amic Tau, vigila tu que no et piquin les vespes!

Comenta el contingut

Descobrir
El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre