SEGRE
Col·locació ahir de l’antiga campana de Millà al monestir.

Col·locació ahir de l’antiga campana de Millà al monestir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’operaris del monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes va pujar ahir fins dalt del campanar, amb l’ajuda d’un camió grua, la campana donada aquest estiu pels descendents del poble de Millà, un nucli deshabitat del municipi d’Àger que només pren vida en època de vacances. Com ja va informar SEGRE l’agost passat, la campana es va retirar de l’espadanya de l’església de Millà perquè l’edifici amenaçava ruïna.

De fet, els antics veïns del poble la van salvar quan estava a punt de caure i la van guardar en un magatzem. Al maig, els descendents de Millà van firmar un conveni amb el monestir per cedir la campana, que d’aquesta forma tornarà a sonar. La proposta va sorgir arran de les obres de restauració del claustre romànic del monestir, amb les quals també s’ha renovat l’accés al campanar.

El monestir de les Avellanes l’ha col·locat mirant al nord, cap a Millà, a la vall d’Àger

Després del comiat del poble celebrat a l’agost coincidint amb l’Aplec de Sant Llubí, el monestir de les Avellanes l’ha restaurat i ahir va col·locar la campana a la cara nord del campanar, una ubicació carregada de simbolisme ja que és la que mira cap a la vall d’Àger, tal com volien els fills de Millà.

Està previst que el pròxim 8 d’octubre (a les 17.00 hores) se celebri una festa de benvinguda en la qual podrà escoltar-se el nou repic d’aquesta campana, a càrrec dels campaners Ignasi Cortés i Miquel Gregori.

D’altra banda, el monestir va informar ahir que “aquesta celebració també serà un homenatge als antics veïns de Millà i a tots els pobles deshabitats de Catalunya”.

tracking