SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PROMOCIÓ

Propostes turístiques i guies dels jaciments ibèrics de Catalunya

Reconstrucció d’una piadora per a raïm als Estinclells de Verdú.

Reconstrucció d’una piadora per a raïm als Estinclells de Verdú.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc del 16è Cap de Setmana Ibèric, que se celebrarà l’1 i 2 d’octubre, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural van presentar ahir en un jaciment de Santa Coloma de Gramenet dos noves propostes culturals i turístiques al voltant de la Ruta dels Ibers, formada per més d’una vintena de jaciments i equipaments patrimonials, entre els quals tres a les comarques lleidatanes: els Vilars d’Arbeca, el Molí d’Espígol de Tornabous i els Estinclells de Verdú.

D’una banda, al llarg del 2017 es publicarà una nova col·lecció de guies sobre els diversos pobles ibèrics a Catalunya, firmades per periodistes i escriptors catalans, amb informació actualitzada, els darrers descobriments arqueològics i informació complementària per millorar l’experiència i aportar valor afegit a la visita als jaciments (recursos patrimonials, turístics, gastronòmics...). En aquest sentit, la guia dedicada als ilergets és obra de la periodista de SEGRE Anna Sàez. D’altra banda, s’han creat disset productes turístics que combinen les visites al patrimoni arqueològic amb experiències turístiques relacionades amb el món literari, gastronòmic i natural. Es presenten en paquets de rutes d’un a tres dies per realitzar en família, en parella, sols o en grup. Dos de les rutes estan centrades en les comarques de l’Urgell i les Garrigues. La presentació d’aquestes noves propostes coincideix aquest cap de setmana vinent amb les habituals jornades de portes obertes als jaciments ibèrics de tot Catalunya.

La periodista de SEGRE Anna Sàez ha redactat la nova guia dedicada al poble ilerget

Els Vilars, el Molí d’Espígol i els Estinclells celebraran visites guiades i activitats relacionades amb el lema d’aquest any: “El mercat i el comerç fa 2.300 anys”.

tracking