SEGRE

ENTREVISTA MÚSICA

«El d’ara, a Berlín, és el meu millor moment professional»

«El d’ara, a Berlín, és el meu millor moment professional»

«El d’ara, a Berlín, és el meu millor moment professional»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nascut a Lleida fa 30 anys, Néstor Bayona resideix i treballa des de fa dos anys a Berlín com a pianista, director d’orquestra i ara també com a professor assistent a la Universitat de les Arts de la capital alemanya. Demà torna a Lleida amb un singular espectacle en el qual combina la música de solista, d’òpera i de cambra amb relats i poemes de diversos autors.

Què és

Array

La paraula i la música’

?

Volia produir un concert de cambra amb l’atractiu d’una diversitat d’estils i sonoritats. De fet, el fil conductor és l’augment gradual d’artistes a l’escenari: primer, amb la meua actuació com a solista al piano, després s’afegeix la intervenció d’una soprano, més endavant un trio de corda i acaba amb un quartet. I tot escatxigat amb intervencions literàries a càrrec d’un actor.

El repertori?

Retré homenatge a Granados amb tres peces seues per a piano molt desconegudes, unides amb una obra de Janacek. I a la segona part, el públic podrà disfrutar d’un trio de Xostakóvitx i un quartet final amb piano en sol menor de Mozart.

Lleida, una ‘plaça’ difícil?

Costa molt acostumar a la música clàssica el públic de Lleida. Fa cinc anys vaig interpretar un programa de Beethoven amb molt èxit i, en canvi, l’any passat vaig actuar al costat de Daniel Claret i va venir menys gent. Mai se sap què t’hi trobaràs.

Millor a Alemanya?

Sí, és un altre món. Ara allà estic vivint el meu millor moment professional i on em surten més oportunitats. La passada temporada vaig ser director assistent de l’òpera Melusine i aquest estiu vaig actuar com a pianista a la producció Carmen de la Berlin Opera Academy. De fet, el món de l’òpera m’atreu ara moltíssim.

tracking