SEGRE

PATRIMONI EQUIPAMENTS

Tancat el Museu de la Paeria

L’accés no està permès des de fa mesos a l’haver-se detectat filtracions al soterrani || El consistori n’estudia les causes i no sap quan reobrirà

Imatge d’arxiu d’una exposició instal·lada al Museu de la Paeria de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una exposició instal·lada al Museu de la Paeria de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu de la Paeria està tancat al públic després d’haver-se detectat filtracions d’aigua, de les quals de moment se’n desconeix la procedència. Així ho va assegurar ahir el segon tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, durant el ple del consistori arran d’una pregunta del regidor del grup municipal del PP, Joan Vilella. Larrosa va assenyalar que “ara els tècnics estudien l’estat per poder fer un diagnòstic exacte i posteriorment poder intervenir correctament”.

Larrosa va explicar que fa “prop d’una setmana o deu dies” que li han comunicat la incidència i que els tècnics ja ho estan analitzant. Així mateix, va explicar que de moment no podia aventurar una data de reobertura. “Fins que no descobrim el problema, no podrem fer pronòstics.”

El Museu de la Paeria, al soterrani de l’edifici, sempre havia patit humitats però ara hi ha filtracions

Tanmateix, Vilella va afirmar que malgrat no poder confirmar la data exacta del tancament, “crec que fa almenys dos mesos” que és impossible accedir al Museu de la Paeria i que a començaments d’estiu “pujava molta pudor d’aquesta zona”. Així mateix, va afirmar que “llevat que sigui molt difícil descobrir l’origen del problema, dos mesos és molt temps i això, al nostre entendre, denota o bé falta d’interès o desídia de la Paeria”.

Tant Larrosa com la regidora de Cultura, Montse Parra, van afirmar que no tenien xifres de públic al Museu de la Paeria, ja que el fet de ser de lliure accés dificulta comptabilitzar-lo, encara que van coincidir que són molts els ciutadans que el visiten.

Ubicat al soterrani de la Paeria, aquest espai, en el qual al llarg dels anys s’han practicat diverses campanyes d’excavacions arqueològiques, compta amb massisses voltes que durant segles van servir com a presó municipal. De fet, aquí encara poden contemplar-se les masmorres medievals. Tanmateix, abans d’arribar-hi, l’entorn compta amb un espai en el qual s’han organitzat un bon nombre d’exposicions i s’han celebrat actes de diversa índole.

D’altra banda, també en el ple l’alcalde Ros es va referir a la polèmica pels programes de les Festes de Tardor (vegeu SEGRE d’ahir) per la qual es va interessar ERC i va explicar que havien costat 4.300 euros.

tracking