SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ENSENYAMENT

Nou curs de l’Aula de Teatre, amb més de 2.000 alumnes

Esgota les places en el segon any del cicle formatiu de grau superior

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar ahir les instal·lacions de l’Aula de Teatre en l’inici de curs.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar ahir les instal·lacions de l’Aula de Teatre en l’inici de curs.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida arranca el curs de nou per sobre dels 2.000 alumnes inscrits, amb una oferta docent que abraça des dels més petits de P3 fins a la majoria d’edat, a banda del nou cicle formatiu de grau superior, que ha esgotat la quinzena de places disponibles. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar ahir les instal·lacions de l’Aula juntament amb la regidora de Cultura, Montse Parra, en l’inici de curs.

Ros va destacar que “Lleida compta amb el centre públic d’estudis teatrals més gran d’Espanya, tant amb alumnes que contemplen aquesta activitat com a part de la seua formació com amb estudiants que han apostat per uns estudis professional de grau superior”. En aquest sentit, el director de l’Aula, Antonio Gómez, va recordar que “el curs passat vam celebrar de forma extraordinària la possibilitat d’oferir aquesta titulació oficial després de molts anys de reclamar-la i ara hem tornat a omplir totes les places disponibles”.

D’altra banda, Ros va valorar la figura del nou coordinador de la programació teatral pública de Lleida, Llorenç Corbella, nomenat la setmana passada després que el concurs per a aquesta plaça quedés desert. “Teníem una vinculació amb Corbella, al qual se li ha encarregat la producció de l’òpera escenificada Goyescas, i ens va semblar una persona amb un currículum excel·lent”, va assenyalar Ros. La seua incorporació serà imminent i “com més aviat millor” presentarà la programació del 2017.

El centre de creació a Gardeny, frenada per falta de pressupostEl projecte per rehabilitar l’edifici interior de l’antiga discoteca Larida a Gardeny com a nou centre de creació teatral està paralitzat per “falta de pressupost”. Així ho va reconèixer ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va afirmar que “la Paeria va recuperar aquest espai però el projecte està parat per raons pressupostàries”. S’ha de recordar que aquest projecte es va presentar el març del 2015, i fins i tot el futur centre es va batejar amb el nom d’El Polvorí i llavors s’hi va posar data: estaria llest la tardor de l’any passat. Ros va reconèixer que “ara l’Aula de Teatre ha de continuar creixent per la via dels estudis professionals”. L’alcalde va al·ludir així a aconseguir a mitjà termini una titulació universitària per a l’Aula, equivalent a la de l’Institut del Teatre de Barcelona, igual com la que es pretén també en l’àrea musical amb un conservatori d’estudis superiors.

tracking