SEGRE

CINEMA

L'Accident d'Harrison Ford a "Star Wars" costa 1,6 milions a la productora

Ford es va trencar una cama i va patir diverses ferides en ser colpejat per una pesada porta hidràulica a l’interior del decorat del Falcó Mil·lenari

Accident d’Harrison Ford en

Accident d’Harrison Ford en "Star Wars" costa 1,6 milions a la productora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accident que l’actor Harrison Ford va patir durant el rodatge "Star Wars: El despertar de la força" li costarà 1,6 milions de lliures (1,7 milions d’euros) a la productora Foodles Production, responsable de la filmació al Regne Unit, la quantia de la multa que li ha imposat avui un tribunal.

El juny de 2014, Ford, que llavors tenia 71 anys, es va trencar una cama i va patir diverses ferides en ser colpejat per una pesada porta hidràulica a l’interior del decorat que recreava la nau del Falcó Mil·lenari.

La productora, filial de la companyia nord-americana Disney, va admetre durant el judici en el Tribunal de la Corona d’Aylesbury (centre d’Anglaterra) que va vulnerar la legislació de riscos laborals.

Un portaveu de l’agència pública que vetlla per la seguretat laboral al Regne Unit (Health and Safety Executive) va relatar durant el judici l’actor va ser colpejat per la porta metàl·lica amb una força comparable a la d’un petit automòbil i va quedar immobilitzat a terra.

En el seu dictamen, el jutge Francis Sheridan va afirmar que la productora hauria d’haver advertit Ford sobre els perills que afrontava al plató en el qual es rodava la setena entrega de la saga galàctica.

"L’error més important per part de la companyia va ser la falta de comunicació. Si s’ha elaborat una avaluació de riscos però aquesta no es comunica, quin és l’objectiu de tenir-la?", va argumentar el magistrat.

"Si haguessin inclòs el senyor Ford en les converses, almenys podria haver estat alerta sobre els perills que havia d’evitar", va afirmar.

Després de tenir l’accident, l’actor nord-americà va ser traslladat en helicòpter a un hospital a Oxford per rebre tractament.

tracking