SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CERTAMEN

Cervera Vila del Llibre, amb 80 activitats i una ‘jam literària’

El 22 i 23 d’octubre, amb Maria Barbal, Roser Capdevila i Jaume Balagueró

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, el regidor Jaume Rosich i un dels organitzadors, Enric Bono.

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, el regidor Jaume Rosich i un dels organitzadors, Enric Bono.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera edició de Cervera Vila del Llibre –que com va avançar SEGRE al maig se celebrarà el pròxim cap de setmana del 22 i 23 d’octubre– comptarà amb un programa de vuitanta activitats culturals per a tots els públics, entre les quals es pot destacar una singular jam session literària en la qual autors i públic competiran en improvisacions escrites i per a la qual ja s’ha inscrit el cineasta lleidatà Jaume Balagueró.

No serà el director l’únic personatge conegut que visitarà aquesta nova fira anual dedicada al món del llibre. També està prevista la presència de Roser Capdevila, creadora de Les tres bessones; d’autors com Màrius Serra o Martí Gironell, l’escriptora de Tremp Maria Barbal, i la poeta lleidatana originària de Cervera Rosa Fabregat, que exercirà de padrina d’un certamen amb uns seixanta protagonistes literaris i 33 editorials que oferiran els seus productes al carrer Major de la capital de la Segarra, on també s’exhibiran obres literàries de 27 artistes lleidatans.

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, que ahir va presentar l’esdeveniment, va explicar que aquest projecte de Vila del Llibre, el segon a Catalunya després del que se celebra a Bellprat, a l’Anoia, “pretén donar un impuls cultural, econòmic i social al carrer Major, una zona que s’estava quedant deshabitada i que l’últim any ha vist com obrien tres nous comerços”. També està a punt d’obrir a l’antic Museu del Blat un punt verd de reciclatge i venda de llibres usats, Els encants del llibre, que ja compta amb 8.300 volums que es vendran a preus entre 1 i 3 euros.

tracking