SEGRE

premios

Bob Dylan guanya el Nobel de Literatura

El jurat reconeix el fet d’"haver creat una nova expressió poètica dins de la gran tradició de la cançó americana"

Bob Dylan.

Bob Dylan guanya el Nobel de LiteraturaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nord-americà Bob Dylan va guanyar aquest dijous el premi Nobel de Literatura 2016 per "haver creat una nova expressió poètica dins de la gran tradició de la cançó americana", ha anunciat aquest dijous l’Acadèmia sueca.

L’Acadèmia, en les dades biogràfiques sobre el guanyador, recorda que, a més de la producció d’àlbums amb cançons seues, Dylan ha publicat treballs experimentals com "Tarántula" (1971) i una recopilació dels seus escrits i dibuixos el 1973.

Dylan, que a més va publicar el 2004 unes cròniques autobiogràfiques, ha arribat a convertir-se, segons l’acadèmia, en una "icona" i la seua obra ha estat objecte de molts estudis crítics.

Bob Dylan va nàixer el 24 de maig de 1941 a Duluth (Minnesota) com a fill d’una família jueva nord-americana de classe mitjana.

Ja com a adolescent, va tocar en diversos grups i es va interessar en aprofundir en la música, amb especial passió en la tradició de la música "folka" americana. Un dels seus ídols ha estat el més cèlebre representant d’aquest gènere, Woody Guthrie.

Les lletres de les seues cançons van ser contínuament publicades en llibres sota el títol de "Lyrics".

"Com a artista ha estat altament versàtil i ha treballat com a pintor, actor i autor de guions"

El guardonat rebrà un diploma, una medalla d’or i un premi econòmic, que aquest any és de 8 milions de corones sueques (832.000 euros)

L’any passat l’Acadèmia va reconèixer per primera vegada amb un Nobel el reportatge periodístic a la figura de la bielorussa Svetlana Alexiévich

tracking