SEGRE

MÚSICA

Chuck Berry anuncia "Chuck", el seu primer disc nou en 38 anys

El "padrí del rock", de 90 anys, afirma que estarà compost principalment per cançons noves i originals

Chuck Berry anuncia

Chuck Berry anuncia "Chuck", el seu primer disc nou en 38 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Chuck Berry, un dels grans padrins del rock, va anunciar, el dia del seu 90 aniversari, que llançarà "Chuck", el seu primer disc nou en 38 anys.

Es tracta del seu primer treball des de "Rock It", publicat el 1979.

El creador de "Johnny B. Goode" va indicar, en un comunicat, que el nou àlbum sortirà a la venda el proper any a través de Dualtone Records i estarà compost principalment per cançons noves i originals, gravades i produïdes pel mateix Berry.

"Aquest disc està dedicat a la meua estimada Toddy", va dir Berry en al·lusió a la seua esposa Themeta Berry, amb qui porta casat des de 1948.

"Estimada, estic fent-me vell! He treballat en aquest disc molt temps. Ara ja puc descansar", va agregar.

A l’àlbum ha treballat el grup de confiança de Berry, inclosos els seus fills Charles Berry Jr. (guitarra) i Ingrid Berry (harmònica), a més de Jimmy Marsala (sota), Robert Lohr (piano) i Keith Robinson (bateria).

"Quin gran honor ser part de la seua nova música", va indicar Charles Berry Jr.

"La banda de St. Louis, o la banda 'Blueberry Hill Band', com el pare ens deia, es va abocar de ple en aquests ritmes i va seguir la seua pista. Aquestes cançons cobreixen un espectre que va des del rock pur fins càpsules del temps d’una vida de treball, reflexives i que et fan pensar," va afegir.

Ja el 2012, Berry va revelar que tenia un grapat de cançons escrites feia més de 20 anys i que pretenia donar-los sortida en un nou disc.

L’artista va ser un dels fundadors del rock gràcies al tema "Maybellene", llançat el 1955.

De fet, en la seua biografia del Saló de la Fama del Rock, es llegeix: "Després d’Elvis Presley, només Chuck Berry ha tingut més influència a l’hora de donar forma i desenvolupar el rock and roll".

tracking