SEGRE

CINE CERTAMEN

Galacticat omple Tàrrega de ‘trekkies’

La capital de l’Urgell inaugura la tercera Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent amb un homenatge a ‘Star Trek’ || El germà de J. A. Bayona presentarà avui ‘Un monstre em ve a veure’

Els organitzadors del Galacticat van saludar a l’estil ‘trekie’, ahir a la nit als Cinemes Majèstic.

Els organitzadors del Galacticat van saludar a l’estil ‘trekie’, ahir a la nit als Cinemes Majèstic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’univers trekkie va envair ahir Tàrrega en la inauguració de la tercera edició de la Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, Galacticat, que se celebrarà fins demà als Cinemes Majèstic i que ha volgut commemorar el cinquantè aniversari de la saga cinematogràfica Star Trek.

El Club Star Trek Espanya, que col·labora amb el certamen, va presentar a la tarda una singular exposició a la Sala Marsà de la capital de l’Urgell amb un centenar de peces proporcionades per una desena de col·leccionistes, entre les quals el públic pot veure des de còmics, llibres i pòsters fins a reproduccions en miniatura de bona part de les naus de la saga, així com la reproducció també del vestuari del Sr. Spock al costat d’un bust d’aquest mític personatge de la sèrie interpretat per Leonard Nimoy. Entre altres peces, l’exposició exhibeix també una samarreta firmada pel compositor musical Michael Giacchino. La mostra podrà visitar-se fins al 13 de novembre.

De la mà del Circuit Urgellenc i l’ajuntament de Tàrrega, la mostra es desenvoluparà fins demà

L’activitat del Galacticat es va traslladar a la nit als Cinemes Majèstic, que van acollir la inauguració oficial del certamen. El públic de totes les edats va poder fotografiar-se al vestíbul d’entrada a la butaca de comandament de l’Enterprise, la nau insígnia de Star Trek, vora una foto del Sr. Spock. La inauguració va servir per estrenar en exclusiva la pel·lícula Hardcore Henry, una coproducció russonord-americana d’acció ultraviolenta rodada en pla subjectiu i premiada al Festival de Toronto del 2015.

Pere Aumedes, de Circuit Urgellenc, va assenyalar que “la mostra permet oferir als cinèfils films clàssics del gènere de la ciència-ficció amb millor qualitat gràcies a la digitalització”. David Ferreras, director del Galacticat, va assegurar que la mostra està consolidada. Per la seua banda, el regidor de Cultura, Raül Palacios, va valorar positivament l’activitat com un reclam més per assistir al cine.

tracking