SEGRE

LITERATURA DISTINCIONS

El polític Ricard Gomà, premi Pàmias de poesia

L’exregidor d’ICV a l’ajuntament de Barcelona guanya amb ‘A peu de multivers’ || El poeta de Guissona li entrega el guardó

Jordi Pàmias, al centre de la imatge, amb el guanyador del premi a l’esquerra, Ricard Gomà.

Jordi Pàmias, al centre de la imatge, amb el guanyador del premi a l’esquerra, Ricard Gomà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El polític d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Ricard Gomà es va adjudicar ahir la vuitena edició del premi de poesia Jordi Pàmias, que organitza l’ajuntament de Guissona en honor al poeta.

El que va ser regidor de l’ajuntament de Barcelona entre els anys 2003 i 2015, amb arrels a Tordera de Segarra i família a la Segarra i l’Urgell, es va imposar entre els 39 participants amb l’obra A peu de multivers. Segons assenyala el jurat, “és un poemari que capta ràpidament l’atenció del lector i que no deixa indiferent”. Així, l’obra compta amb dos parts ben diferenciades: una primera més expressiva, amb molta força i amb un rerefons temàtic compromès socialment i de dimensions universals, i una segona de caràcter més intimista.

El polític d’ICV guanya amb un poemari amb una part de compromís social i una altra de més intimista

Ricard Gomà va agrair el guardó i el va dedicar a Jordi Pàmias dient que “aquest premi porta el nom d’un poeta que enllaça la vida i la poesia amb honestedat i vitalitat”.

L’acte d’entrega del premi, que està dotat amb 2.000 euros i la publicació de l’obra per Pagès Editors, va tenir lloc a la sala d’actes del consistori de Guissona, amb la presència de l’escriptor Jordi Pàmias i l’alcalde, Xavier Casoliva. La celebració literària també va comptar amb la presentació de Suite Borgenca, d’Eduard Batlle, l’obra poètica guanyadora de la passada edició del premi, i va culminar amb l’actuació musical de Xesco Grau i Marc Castellà.

tracking