SEGRE

CERTÀMENS SETÈ ART

Primeres cues de lleidatans per gaudir de la Festa del Cine

Les últimes estrenes a JCA Alpicat, Rambla, Principal i Majèstic per 2,90 euros

Els lleidatans s’estan convertint en fidels adeptes a la Festa del Cine, que se celebra fins demà.

Els lleidatans s’estan convertint en fidels adeptes a la Festa del Cine, que se celebra fins demà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de lleidatans van tornar a aprofitar ahir la Festa del Cine –que fins demà celebra l’onzena edició– per disfrutar del setè art amb entrades a preus reduïts, 2,90 euros. S’han acollit a la iniciativa les setze sales del grup JCA Alpicat, JCA Rambla i Cinemes Principal, a Lleida, així com Cinemes Majèstic de Tàrrega (Circuit Urgellenc), segons el web de la iniciativa. Així, el públic pot gaudir d’alguna de les últimes estrenes, com ara Un monstre em ve a veure, de J. A. Bayona, o Inferno, amb Tom Hanks com a protagonista.

La passada edició, que es va celebrar els dies 9, 10 i 11 de maig, es va convertir en la més multitudinària a Lleida, amb 25.762 assistents, un rècord en el qual probablement també va tenir a veure la coincidència amb les Festes de Maig. Va suposar un 23% més que els prop de 20.000 assistents de l’edició anterior, celebrada a principis de novembre del 2015. A tot Espanya, més d’1,47 milions de persones s’han acreditat per participar en la XI Festa del Cine. Un total de 363 cines, que sumen 3.057 pantalles, participen en aquesta iniciativa de productors, exhibidors, distribuïdors i l’Institut de Cinematografia, que busquen fomentar l’afluència al cine. Per participar-hi es requereix registre al web fiestadelcine.com, tret de menors de 14 i més grans de 60 anys, que hi poden acudir directament.

Entrades a internet i taquillesLes entrades s’adquireixen als canals habituals: taquilla, caixers dels cines i plataformes de venda per internet.El termini per acreditar-se continua obert fins demà, de forma que encara és possible que pugi la xifra de participants. Aquest esdeveniment, importat de França, es va celebrar a Espanya per primera vegada el juny del 2009. Des d’aleshores ha acumulat més de 13 milions d’espectadors. Després de quatre anys d’ajustaments, l’octubre del 2013 la festa va duplicar els assistents i va superar per primera vegada el milió i mig d’espectadors.

tracking