SEGRE

GUARDONS MEDICINA

Els oncòlegs Baselga, Esteller i Massagué, Premi Internacional Catalunya

Els tres van demanar potenciar la investigació

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair el treball dels tres guardonats.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair el treball dels tres guardonats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els investigadors del càncer Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué van rebre ahir el XXVIII Premi Internacional Catalunya al Palau de la Generalitat “per la seua revolucionària tasca, especialment en la investigació oncològica, amb la qual han contribuït significativament a l’avenç de la biomedicina mundial”, i per prendre’s la medicina “com un servei” a la societat. Els tres van agrair el premi en nom dels malalts i dels seus propis equips d’investigació i van fer una crida a continuar impulsant la investigació des de les institucions i la societat civil.

Per la seua part, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destacar l’excel·lència dels guardonats i els va agrair la seua contribució a augmentar l’esperança de vida dels malalts.

Asseguren que la solució al càncer vindrà del mateix cos, com ocorre amb altres infeccions

En els seus discursos, van mostrar gratitud pel treball dels seus predecessors, els seus equips i els seus deixebles. Josep Baselga va afirmar que el càncer és un gran problema de la societat occidental, que fa patir milions de persones, encara que també hi ha milions de supervivents. En la seua línia d’investigació, va explicar que cal ensenyar el sistema immunitari a atacar els tumors, com fa amb altres infeccions, i va assegurar que la solució al càncer vindrà del mateix cos. Esteller va dir que el premi també ha de ser per als malalts d’altres afeccions i malalties minoritàries i va instar a donar suport als joves investigadors. Per la seua banda, Massagué va repassar la seua trajectòria i va afirmar que la ciència té diversos nivells, com els castellers, i va citar pares, professors, líders científics, divulgadors, mecenes i polítics.

El president de la Generalitat, per la seua banda, va agrair el treball i l’esforç dels tres guardonats.

tracking