SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El Jazz Tardor arranca avui amb piano

El jove pianista londinenc Barry Green, en format de trio, inaugura el festival de Lleida a l’Auditori || Programa amb una dotzena de concerts i altres activitats fins al dia 26 de novembre

El jove pianista londinenc Barry Green protagonitzarà avui el concert inaugural del Jazz Tardor.

El jove pianista londinenc Barry Green protagonitzarà avui el concert inaugural del Jazz Tardor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels nous talents del jazz europeu, el jove pianista londinenc Barry Green, inaugurarà avui (21.00 hores, gratuït) a l’Auditori Enric Granados de Lleida la 23a edició del festival Jazz Tardor. En una actuació en format de trio (acompanyat per Masa Kamaguchi al contrabaix i Stephen Keogh a la bateria), Green mostrarà el seu virtuosisme i gran tècnica al piano, fruit d’una sòlida formació acadèmica combinada amb una gran capacitat com a improvisador. Després de tocar al costat de músics de la talla de Peter King o Chris Cheek, actualment lidera els seus projectes musicals. Green, que també ha estat l’escollit pel saxofonista Dick Oatts per acompanyar-lo en la seua gira europea, serà la primera estrella del Jazz Tardor, en un programa amb una dotzena de concerts a Lleida –a part de Torre-serona i Tremp- i altres activitats fins al 26 de novembre–. El responsable del festival, Josep Ramon Jové, va destacar l’“eclecticisme” de la programació, un cartell integrat per un còctel de figures consagrades del món del jazz i talents emergents.

El saxofonista Dick Oatts serà una altra de les estrelles del certamen, aquest dissabte vinent al Cafè del Teatre, que actuarà en format de quartet amb piano, contrabaix i bateria. També amb el saxo tenor, el festival comptarà amb la visita el dia 13 de Pee Wee Ellis, un virtuós de llarga trajectòria, en què destaca la direcció musical de la banda de Van Morrison o la prefectura de la secció de vent de James Brown. Canviant el saxo per la trompeta, Lleida veurà i disfrutarà de la presència de Jeremy Pelt (dia 18), un dels trompetistes joves més destacats de l’actual escena jazzística internacional, i de Jim Rotondi (tancarà el festival el dia 26), sorgit de l’escena del jazz novaiorquesa i un dels trompetistes més rellevants de les dos últimes dècades. Altres cites destacades del cartell arribaran de la mà de la cantant Laura Simó (dia 6), la Barcelona Big Blues Band i la Big Band de Lleida (les dos el dia 11).

Afro Blue anul·la el seu concert per un problema de salutEl quintet Afro Blue, amb el lleidatà Ricard Grau a la bateria, va suspendre ahir l’actuació al festival prevista per aquest divendres que ve al Cafè del Teatre per un problema de salut. L’organització va informar que es treballa per trobar una alternativa, que s’anunciarà ben aviat, i va afirmar que “segur que tindrem concert divendres al Cafè”.

El jove pianista londinenc Barry Green protagonitzarà avui el concert inaugural del Jazz Tardor.

El jove pianista londinenc Barry Green protagonitzarà avui el concert inaugural del Jazz Tardor.

tracking