SEGRE

litigi de l'art

La jutgessa demana al MNAC que comuniqui en 20 dies com traslladarà les pintures murals

La magistrada ordena l’execució proveeix de la sentència de juliol

Les pintures murals al MNAC.

La jutgessa demana al MNAC que comuniqui en 20 dies com traslladarà les pintures muralsMNAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 d’Osca ha ordenat l’execució provisional de la sentència de juliol que condemnava al MNAC a entregar les pintures de la Sala Capitular del Monestir de Villanueva de Sixena (Osca) i que en l’actualitat s’exhibeixen a l’esmentat museu.

La jutgessa ha instat a la institució museística catalana perquè en vint dies comuniqui al jutjat com procedirà a desmuntar les pintures que estan exposades al MNAC, en quines condicions es procedirà al trasllat de les pintures murals des d’aquestes dependències fins el monestir, i que determini quins tècnics intervindran en les esmentades actuacions.

En la mateixa interlocutòria, requereix també el Govern d’Aragó perquè en el termini de deu dies informi el Jutjat de les condicions estructurals i climàtiques de la Sala Capitular.

Aquesta resolució judicial es produeix després de la demanda presentada per l’Aragó sol·licitant l’execució provisional de la sentència dictada el passat 4 de juliol. La sentència encara no és ferma.

tracking