SEGRE

MÚSICA INTÈRPRETS

Raimon es retirarà al maig després d'oferir 12 concerts al Palau de la Música

Demà presentarà els espectacles

El cantant valencià Raimon, en una imatge d’arxiu.

El cantant valencià Raimon, en una imatge d’arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantautor valencià Raimon es retirarà definitivament dels escenaris després d’oferir Dotze recitals de comiat al Palau de la Música Catalana, va informar ahir la institució musical en un comunicat, en el qual també podia llegir-se que Raimon presentarà demà aquests recitals, que “significaran el comiat definitiu del cantant de Xàtiva dels escenaris”. Els concerts tindran lloc durant els quatre caps de setmana del mes de maig del 2017, els dies 5, 6 i 7; 12, 13 i 14; 19, 20 i 21, i 26, 27 i 28.

Fonts pròximes al cantant van indicar a Efe que Raimon explicarà les raons d’aquesta decisió en la roda de premsa convocada demà al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, en la qual compareixerà al costat de Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, i Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana.

El 2015 i el 2016 Raimon ha rebut el reconeixement que li havien negat les autoritats valencianes

Raimon Pelegero Sanchis, conegut artísticament com a Raimon, és un dels màxims exponents de la Nova Cançó i símbol de la cançó protesta en català durant els anys de la dictadura franquista, quan va popularitzar temes com Al vent, Jo vinc d’un silenci o Diguem no.

Nascut a Xàtiva (València) l’any 1940, Raimon va fer el seu primer concert amb 22 anys al Fòrum Vergés de Barcelona al costat de membres dels denominats Setze Jutges. Durant la seua trajectòria, el cantant ha estat guardonat en nombroses ocasions.

Així el 1995 va rebre la Medalla d’Or de les Belles Arts i el 2007 el Premi d’Honor de la Música. El 1982 va rebutjar la Creu de Sant Jordi en protesta per la política cultural de la Generalitat de Catalunya.

tracking