SEGRE

ART

Publiquen dibuixos eròtics inèdits d'Osamu Tezuka, "pare del manga"

Han estat trobades vint-i-cinc anys després de la mort de l’artista japonès

Publiquen dibuixos eròtics inèdits d’Osamu Tezuka,

Publiquen dibuixos eròtics inèdits d’Osamu Tezuka, "pare del manga"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé un trentena d’il·lustracions eròtiques inèdites dibuixades per Osamu Tezuka, considerat el "pare del manga", veuen aquest dilluns la llum per primera vegada, després d’haver estat trobades vint-i-cinc anys després de la mort de l’artista japonès.

Un total de vint-i-nou dibuixos componen "Art eròtic d’Osamu Tezuka", que ocupa la nova edició de la revista mensual nipona "Shincho", segons va informar l’editorial Shinchosha Publishing.

La filla gran de Tezuka, Rumiko, va trobar el 2014 uns 200 dibuixos inèdits que l’artista havia guardat en calaixos en el seu lloc de treball a Saitama, i va seleccionar les il·lustracions que tenien una temàtica eròtica, un factor important en la feina del dibuixant.

Osamu Tezuka, que va morir el 1989 als 60 anys, és conegut com l’"el déu del manga", i del seu imaginari van sorgir sèries mítiques com "Atom boy" (conegut a l’exterior com "Astroboy") o "Nova illa del tresor".

Alguns dels dibuixos publicats avui mostren el cos de la dona i la seua transformació en el d’un animal.

"Fins i tot els animals i insectes són sexis, i les seues transformacions produeixen una atmosfera eròtica. Aquestes són les característiques dels treballs del meu pare. Quan la gent els veu, senten com es va divertir dibuixant-los", afirma Rumiko en un assaig publicat a la revista i que acompanya les il·lustracions.

"L’erotisme no és només un aspecte tòxic, sinó també un aspecte atractiu dels treballs de Tezuka", afegeix la seua filla.

S’estima que les il·lustracions, dibuixades en folis soltes de diverses mides, podrien ser esborranys de dibuixos realitzats entre els anys 60 i 70, segons el comunicat.

tracking