SEGRE

patrimoni

Munté: "Les obres de Sixena no es mouen de Catalunya"

El Govern dóna suport al conseller Vila per no traslladar les obres del Museu de Lleida i lamenta la “virulència” judicial

Sepulcres de Sixena exposats al Muse

Munté: "Les obres de Sixena no es mouen de Catalunya"Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, s’ha refermat en l’acord que va prendre el Govern de no traslladar a Sixena les obres d’art en litigi que estan al Museu de Lleida. D’aquesta manera, el Govern ha fet costat al conseller de Cultura, Santi Vila, després que aquest dimarts hagi rebut la notificació del jutjat número 1 d’Osca advertint-lo de possibles “responsabilitats penals” i una multa si no lliura a l’Aragó les 44 obres d’art de Sixena que romanen al Museu de Lleida.

"Les obres no es mouen de Catalunya", ha asseverat Munté a la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Munté ha exposat que no tornar les obres no és desobeir res, sinó que és "complir amb la llei catalana" que, segons el seu parer, avalen que no es moguin de Catalunya les pintures murals exposades en el MNAC i les 44 dipositades en el Museu de Lleida.

"No desobeirem de cap manera, la legislació catalana no permet que les obres surtin de Catalunya", ha al·legat la també consellera de Presidència, que ha recordat que la decisió del jutjat d'Osca no és ferm i el procés judicial encara aquesta obert.

Lamentem la violència de les accions judicials del jutjat d'Osca

La portaveu ha recordat que a final de juliol un acord de Govern va decidir no autoritzar cap sortida del Museu de Lleida, i va manifestar una decisió unitària i en bloc de tot el Govern: "Mantenim tots la mateixa posició. Lamentem la violència de les accions judicials del jutjat d'Osca davant les decisions que creiem bé adoptades de la Generalitat".

tracking