SEGRE

LITERATURA NOVETATS

Els lectors es bolquen en ‘Allò que va passar a Cardós’, de Ramon Solsona

L’autor va presentar la novel·la ahir a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Crec que Allò que va passar a Cardós és la novel·la que, fins al moment, m’ha proporcionat més feedback amb els lectors. M’estic trobant, d’una banda, molta gent que m’explica que desconeixia que l’electricitat que utilitza diàriament a casa té una història de tants pantans, construccions i anys d’obres que van portar milers de persones a emigrar dels seus llocs de naixement per treballar en duríssimes condicions, i d’altra, amb lectors que em revelen que hi van treballar, allà o en llocs similars, i m’expliquen accidents i vivències que em donarien per a una segona part.”

Es tracta de paraules de l’escriptor Ramon Solsona (Barcelona, 1950) sobre la seua última novel·la, Allò que va passar a Cardós (Proa), que es va publicar l’estiu passat i que ahir va presentar a la llibreria Caselles de Lleida.

L’escriptor va confessar que no sentia pressió arran de l’èxit de La maleta perduda. Tanmateix, sí que la tenia per conèixer “si interessaria el públic”. “Estàs tan embrancat en la història que arribes a dubtar de si realment atrauria la resta de la gent”, va explicar, però “quan veus la reacció dels lectors i de l’editor comences a pensar que potser no estaves tan equivocat a interessar-te pel tema”, va explicar ahir a SEGRE entre somriures l’autor barceloní.

La novel·la de Ramon Solsona plasma el mode de vida dels anys seixanta i principis dels setanta al Pallars, amb tot el que va comportar la construcció de les hidroelèctriques, la immigració per treballar-hi, la prosperitat econòmica i la modernització. Això sí, ho fa a tall de thriller ja que la trama arranca d’una manera trepidant amb l’assassinat d’un guàrdia civil i la història d’un amor adúlter pel mig.

L’escriptor Ramon Solsona, ahir a Lleida, abans de presentar ‘Allò que va passar a Cardós’.

L’escriptor Ramon Solsona, ahir a Lleida, abans de presentar ‘Allò que va passar a Cardós’.

tracking