SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Mollerussa es vesteix de gala per acollir la 22a Nit de la Sardana

El premi Rotllana, per a Pilar Rahola, i el Sardalleida, per a Montse Parra

Pilar Rahola i Montse Parra ahir amb els guardons a la 22a edició de la Nit de la Sardana.

Pilar Rahola i Montse Parra ahir amb els guardons a la 22a edició de la Nit de la Sardana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa va acollir ahir l’edició número 22 de la Nit de la Sardana, que organitza actualment la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. Un dels moments més esperats va ser l’entrega dels premis Rotllana i Sardalleida. El primer, destinat a una persona o entitat que hagi ajudat a difondre i normalitzar les sardanes des de la seua quotidianitat, estigui vinculada o no al món sardanista, va ser per a la comunicadora Pilar Rahola. El guardó Sardalleida se’l va emportar la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, perquè, segons els organitzadors, “ha apostat per mantenir, definir i promocionar la sardana en tots els seus vessants”. També es va distingir la tasca de Jaume Marvà, de Balaguer, i de l’ajuntament de Mollerussa.

La gala igualment va servir per entregar els premis de l’edició número 42 del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. Una competició, en categoria absoluta, que ha premiat per sisè any consecutiu la Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat de Lleida. La segona posició ha estat per a l’Estol Espígol d’Agramunt, que en les dos edicions precedents només va poder ser tercera. Dolç Infern i Estol Espígol repeteixen classificació en punts lliures. Un total de setze colles han participat en les diferents categories. Prèviament al sopar i a l’entrega de premis, va tenir lloc al teatre de L’Amistat un concert a càrrec de la Cobla Tàrrega, juntament amb instrumentistes d’algunes colles de la província, i la inauguració de la mostra L’Amistat: seu del sardanisme a Mollerussa.

Capital catalana aquest 2016Mollerussa és aquest any la Capital de la Sardana, després d’agafar el testimoni d’Arenys de Mar, Barcelona i Calella. Al llarg d’aquests dotze mesos, s’ha programat una trentena d’actes per projectar i donar a conèixer el moviment sardanista de Catalunya, conjuntament amb l’oferta cultural de la ciutat i la resta del país. Els actes han estat organitzats per l’ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, que aquest any ha celebrat el setantè aniversari. D’aquest manera, per exemple, s’ha creat la sardana Vestits de paper.

Pilar Rahola i Montse Parra ahir amb els guardons a la 22a edició de la Nit de la Sardana.

Pilar Rahola i Montse Parra ahir amb els guardons a la 22a edició de la Nit de la Sardana.

tracking