SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INTERVENCIÓ

Vila vol una llei de Teatres per garantir els equipaments

El conseller també va instar el Parlament a renovar el CoNCA

Vila, en la seua compareixença.

Vila, en la seua compareixença.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar ahir la intenció d’impulsar una llei de Teatres que “garanteixi” la presència d’equipaments escènics i musicals al territori. “Si hem garantit sistèmicament que territorialment hi hagi biblioteques, arxius, etc., també ha de garantir-se la presència d’equipaments escènics i musicals”, encara que no va concretar detalls. Ho va dir al Parlament en una intervenció a la comissió de Cultura, en la qual va defensar que la “dimensió social” de la cultura és l’eix principal de les polítiques del departament per a aquesta legislatura i en la qual va dibuixar set línies d’actuació. L’altre objecte de la intervenció va ser la renovació del Consell de la Cultura i les Arts (CoNCA), un organisme que segons l’opinió del conseller s’ha d’ocupar més de l’avaluació i l’anàlisi de les polítiques culturals del Govern.

Vila es va mostrar obert a fer que el CoNCA guanyi independència i es degui “sobretot” al Parlament. La “reactivació” del Pla Específic de Biblioteques, amb una previsió d’inversió de 2,8 milions d’euros a nous equipaments el 2017, i incrementar en un milió d’euros la dotació per adquirir llibres, van ser altres mesures anunciades per Vila. Mesures que dependran en part del pressupost del departament.

En aquest sentit, el conseller va apuntar que la partida de Cultura en el projecte de els pressupost és “un 10%” més alta que aquest any (141 milions d’euros el 2015). Tot i així, “queda lluny del compromís amb la cultura que tenen els països més avançats”.

tracking