SEGRE

litigi de l'art

El jutjat fa un pas més per al trasllat de les 44 peces del Museu de Lleida a Sixena

La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida diu que es tracta "d'un pas més"

Imatge recent d’un grup de visitants davant d’algunes de les obres del conflicte de Sixena exposades al Museu de Lleida.

Imatge recent d’un grup de visitants davant d’algunes de les obres del conflicte de Sixena exposades al Museu de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària del jutjat d’Osca ha informat aquest dimarts la jutgessa que ja pot instar la policia a traslladar les 44 peces del Museu de Lleida. Aquest pas arriba després d’una diligència feta a petició d’una de les parts, concretament dels advocats d’Aragó i de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena, que proposen a la jutgessa que s’empari en l’article 701.1 de la Llei d’Enjudiciamiento Civil (LEC), que no descarta l’ús de la força pública "per accedir a espais tancats prèvia autorització d’un tribunal", com seria el Museu de Lleida, "si fos necessari".

Ara, la jutgessa s'haurà de pronunciar al respecte.

El portaveu de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, Xavier Quinquillà, ha explicat que es tracta "d'un pas més, que en qualsevol cas no vol dir que s'hagi d'executar".

En aquest sentit, mitjançant un comunicat, el Departament de Cultura de la Generalitat ha desmentit "de forma rotunda que el jutjat número 1 de Sixena hagi dictat avui, o en els darrers dies, cap auto ni resolució per activar o iniciar els tràmits d’una suposada confiscació dels béns de Sixena que hi ha al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal".

"Les úniques novetats d’avui són dues diligències signades per la lletrada de l’administració de justícia en resposta a un nou escrit presentat ahir dilluns per la part que representa l’Ajuntament de Villanueva de Sixena i que encara no han estat valorades per la jutgessa encarregada del cas, que no ha dictat cap nou pronunciament en les últimes hores", acaba el comunicat.

tracking