SEGRE

INFRAESTRUCTURES EFEMÈRIDES

Nou anys de Museu de Lleida

Els escolars es van convertir ahir en els protagonistes de l’aniversari de l’equipament cultural || Jornada de portes obertes per al públic en general

Un grup d’alumnes de tercer d’ESO de l’institut Torre Vicens, ahir al Museu de Lleida.

Un grup d’alumnes de tercer d’ESO de l’institut Torre Vicens, ahir al Museu de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els escolars es van convertir ahir en els protagonistes del novè aniversari de la inauguració del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, en una data que els responsables van celebrar també amb una jornada de portes obertes per al públic en general i procurant viure el dia aliens a la polèmica que envolta l’equipament arran de les reclamacions aragoneses de les quaranta-quatre obres procedents del monestir de Sixena.

Així, el museu va comptar amb la presència de diversos grups, entre ells els alumnes de tercer d’ESO de l’institut Torre Vicens de Lleida, amb la visita del qual van participar en un projecte pedagògic pioner en el qual el museu col·labora amb la Universitat de Barcelona, formant part d’un equip dirigit per l’arqueòleg i doctor en Pedagogia Joan Santacana. Es tracta de promoure en aquests joves les vocacions i el mètode científic a través de visites als museus, en aquest cas, a través de la ciència que envolta l’arqueologia, amb experiències com l’anàlisi d’ossos humans o aprendre com s’efectua la prova del carboni 14, va explicar Miquel Sabaté, tècnic del Servei Educatiu del Museu de Lleida.

A més, altres grups d’escolars van visitar l’exposició itinerant sobre els Vilars, estrenada al Museu de Lleida i que actualment pot veure’s a Arbeca, una activitat pedagògica de la qual han disfrutat prop de 700 escolars.

Inaugurat el 2007 amb un acte multitudinari i gran expectació Després d’anys d’obres, el Museu de Lleida es va inaugurar el 30 de novembre del 2007 en un acte multitudinari amb milers de lleidatans que no van voler perdre’s l’esdeveniment. La jornada va comptar amb l’acompa nyament de música i poesia. Des d’aleshores, s’hi han succeït els esdeveniments culturals, com el concert d’Alexandra Soumm i l’orquestra Camera Musicae previst per demà a les 20.00 hores, que ha esgotat les entrades.

tracking