SEGRE
Crònica del Doctor Music Festival 1996

Crònica del Doctor Music Festival 1996

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 1996 es va produir al Pallars un esdeveniment musical sense precedents al sud d’Europa. El Doctor Music Festival va acollir més de 25.000 persones en una vall en la qual on en viuen tot just 1.500, en un festival que va portar al Pirineu lleidatà alguns dels millors artistes del moment de talla mundial. David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Patty Smith, Blur, Sepultura, Suede, Bad Religion i més de 70 artistes van omplir un cartell únic.

Moltes són les cròniques que SEGRE va fer durant els tres dies de festival. Per això us presentem, en un resum, una petita crònica de les millors actuacions i breus comentaris del que va donar de sí el festival.

CRÒNICA DEL DOCTOR MUSIC (1996)

J. GABERNET/C. FARRÉ

CRÒNIQUES DE SEGRE (CASTELLÀ) DEL DOCTOR MUSIC FESTIVAL (1996)

ACTUACIONS

PRIMERES ACTUACIONS

Doctor Calypso, Manolo Kabezabolo, El Inquilino Comunista i Fun Lovin’Criminals

DAVID BOWIE

A Bowie li va costar aconseguir les simpaties del respectable, encara que no per això els 25.000 espectadors que atapeïen l’escenari Espot van deixar de disfrutar d’un concert que va durar 90 minuts, mitja hora menys del previst. Tanmateix, a mesura que "el Duc" es va introduir en el recital va anar animant-se la seua intervenció. I és que és difícil que avui dia Bowie aconsegueixi congregar a una massa de públic de tal envergadura com va fer durant la seua època daurada. Bowie, que va demanar als organitzadors del festival un cotxe per desplaçar-se de l’escenari al seu camerino, separats per uns 100 metres, va manifestar que aquesta havia estat la millor actuació de la seua actual gira.

LOU REED

Sense abandonar el hieratisme que el caracteritza, Reed va aparèixer pàl·lid i envellit i com és habitual en ell no va arribar a esbossar ni un somriure, encara que la seua senzillesa i falta de pretensions van captivar un públic que es va entregar per complet. Reed va presentar el seu últim treball i es va veure obligat a prosseguir amb uns bisos de vells temes amb què la Vall d’Àneu es va ensorrar

IGGY POP

Iggy Pop va embogir amb el públic i en la tecera cançó es va tirar des de l’escenari sobre els assistents, que van obligar als serveis de seguretat a acudir a "rescatar" l’artista d’entre la multitud. Posteriorment, Iggy Pop, malgrat els dubtes sobre la seua salut i encara que no està en el seu moment més creatiu, va aconseguir fer ballar durant 90 minuts més de 20.000 persones. Va donar el que s’esperava: moltes cançons emblemàtiques, es va tirar dos vegades sobre el públic, va fer pujar diverses persones a l’escenari i va aconseguir connectar amb l’audiència

SEPULTURA

Els brasilers Sepultura van demostrar que lo seu és enlluernar el personal amb una filosofia d’una altra dimensió.

BLUR

El revival mod, la histèria dels quinze anys, la tornada als seixanta però en sofisticat, els Beatles al poder.

PATTY SMITH

Patty se l’esperava no només com Patty, sinó també pel fet que portava molts anys sense donar senyals de vida. Els nostàlgics dels setanta que encara estaven ahir a la nit a Escalarre van reviure els seus ritmes rockers i van veure com el fill de la rockera prenia la guitarra i s’integrava amb el producte que venia la mítica cantant

NENEH CHERRY

La britànica Neneh Cherry, que va enlluernar amb el seu rock tribal, racial, negre com ella. Ella i Patty Smith van ser les reines.

SUEDE

Amb un Brett Anderson divinitzat al capdavant, es va mostrar contundent i va avançar sis temes del seu pròxim treball.

MORCHEEBA

A la Carpa Dance, Morcheeba va protagonitzar una actuació carregada de ritme.

MOBY

La intervenció de Moby va aparcar l’estil tecno per oferir un concert ple de "hardcore" i rock americà.

COMEDIANTS (TEATRE)

Una altra intervenció que va fer els deliris del públic ahir a la tarda va ser la de la companyia teatral Comediants, els integrants del qual van protagonitzar una llarga actuació de més de set hores amb què van recórrer tot el recinte alegrant el dia als presents, que després d’hores de gresca continuen entregant-se a totes les actuacions a la recerca de més festa.

BREUS

Quatre quarantins venen des de Torrejón de Ardoz en un Renault 4L Quatre quarantins de Torrejón de Ardoz (Madrid) "van esgotar" un Renault 4L per cobrir gairebé 700 quilòmetres de trajecte fins Escalarre. Van partir a la una del migdia de dimecres i van arribar a Lleida ciutat a les dotze de la mitjanit, on van prendre ja algunes copes. El 4 L va aguantar i els va conduir fins Escalarre. Com aquest grup, molts d’altres han optat per desplaçar-se al Pallars Sobirà amb el seu vehicle particular, que deixaran durant el cap de setmana en el pàrquing del recinte. L’àrea d’aparcament estarà constantment vigilada pels agents de seguretat d’una companyia privada que ha contractat la promotora Doctor Music, igual com la zona destinada a acampada.

Deu hores de viatge amb tren per arribar a Escalarre des de Vilobí, en Girona Una colla de joves de la població de Vilobí d’Onyar van haver de suportar un esgotador viatge amb tren per arribar a Escalarre. A les cinc de la matinada van agafar el primer comboi en la seua població i, abans de cobrir tot el trajecte ferroviari fins La Pobla de Segur, es van veure obligats a efectuar transbords a Girona, Barcelona i Lleida. A La Pobla van ser recollits pels autocars de l’organització, que els van portar fins el recinte del festival. Molts dels assistents a l’esdeveniment han utilitzat el tren per desplaçar-se al Pallars, per la qual cosa Renfe va posar ahir dos combois suplementaris per cobrir el trajecte des de Lleida. Els trens habituals van ser "carregats" amb algun vagó suplementari.

A la caça d’un record Les parades de venda de gorres, encenedors, ulleres i samarretes estan fent el seu "agost" ja que la gent compra aquests objectes de forma desmesurada. Tots volen tenir un record de la seua participació en el Woodstock del Pallars.

Treball per als metges Un total de 445 persones havien estat ateses fins les 12.00 hores d’ahir pels serveis mèdics. Només quatre han hagut de ser traslladats a l’hospital. S’han registrat cinc intoxicacions etíliques i una sobredosi d’àcids.

tracking