SEGRE

ESPECTACLES ÒPERA

Busquen uns trenta figurants per participar a 'Goyescas'

Producció pròpia de la Paeria per l’Any Granados, el 7 de maig a la Llotja

L’Orquestra Julià Carbonell, en una de les últimes fotografies promocionals.

L’Orquestra Julià Carbonell, en una de les últimes fotografies promocionals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans que vulguin participar en la que serà una de les obres emblemàtiques de l’Any Granados a Ponent tenen ara l’oportunitat de fer-ho. I és que els responsables de Goyescas busquen una trentena de figurants d’entre 20 i 40 anys per a la producció pròpia de la Paeria que podrà veure’s el proper 7 de maig a la Llotja. Les proves tindran lloc dimarts, 24 de gener, al Teatre de l’Escorxador, i els interessants s’hi poden inscriure a través del web www.ojc.cat.

El director escènic de l’obra, Llorenç Corbella, va explicar ahir a SEGRE que “busquem persones que sàpiguen moure’s per l’escenari i, alguns, ballar una mica”. En aquest sentit, va afegir que els seleccionats “faran tots els moviments que correspondrien al cor, ja que aquest estarà assegut a la fossa, amb l’orquestra”. Per això busquen perfils variats, perquè “representaran gent del poble que està participant en un aplec al camp a ple dia i també en una revetlla de nit”, va assenyalar Corbella.Goyescas serà interpretada per l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) sota la direcció musical d’Alfons Reverté. Els solistes seran Carmen Solís (soprano), la lleidatana Marta Infante (mezzosoprano), Albert Montserrat (tenor) i Àngel Òdena, establert a Lleida (baríton). La representació també comptarà amb l’actuació del Cor Bruckner sota la direcció de Júlia Sesé.

L’Any Granados commemora el centenari de la mort i el 150è aniversari del naixement del pianista i compositor lleidatà, autor de peces com l’esmentada Goyescas.

Acte institucional a la Generalitat El Palau de la Generalitat acollirà dilluns l’acte institucional de l’Any Granados, encapçalat pel president Puigdemont, amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila; l’alcalde de Lleida i president de la Comissió Granados, Àngel Ros; la filla de la pianista Alícia de Larrocha, Alícia Torra de Larrocha, glossant la figura de Granados, i el besnét de l’artista, Enrique Granados. Culminarà amb una actuació del pianista José Menor (Requiebros) i la soprano Marta Mathéu i el pianista Josep Buforn (La maja y el ruiseñor, Elegía eterna).

tracking