SEGRE

equipaments

Generalitat i Paeria signen l'acord per cofinançar la nova seu del Morera a la rambla de Ferran

Cultura es compromet a aportar 1 milió d’euros en tres anys al projecte

Foto de família de l'acte d'aquest dilluns a Barcelona.

Generalitat i Paeria signen un acord per cofinançar la nova seu del MoreraGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura, Santi Vila, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, han signat aquest dilluns un acord de finançament per a la creació de la nova seu del Museu d’Art de Lleida (MALL), actual Museu d’Art Jaume Morera. Amb aquest acord, la Generalitat i Paeria donen un impuls a l’execució del projecte d’adequació a l’edifici de l‘antic Palau de Justícia de Lleida.

Ambdues institucions es comprometen a finançar els 4.767.437 euros del cost total del projecte museístic amb una aportació distribuïda en tres anualitats: 1.000.000 d’euros per part del Departament de Cultura (250.000 euros el 2017, i 375.000 euros el 2018 i el 2019) i els 3.767.437 euros restants a càrrec de l’Ajuntament de Lleida, a partir de fons propis, aportacions d’altres institucions i ajuts que pugui rebre.

El conseller Santi Vila ha destacat que l’acord signat avui “és un compromís amb Lleida que té repercussió nacional; una aposta per la vertebració del país i per la difusió de la cultura entre tots els ciutadans”.

El projecte d’adequació del museu s’iniciarà el 2017, coincidint amb els 100 anys de creació del museu i tindrà una durada de tres anys.

Les actuacions que es duran a terme inclouen la rehabilitació de l’edifici, que consta de 3.500 metres quadrats aproximadament i es troba a la Rambla de Ferran, així com la dotació de les instal·lacions i la museografia.

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha avançat que des de la corporació provincial també es col·laborarà en el projecte del nou museu Morera, tot i que encara no s’han concretat els termes.

tracking