SEGRE

CINEMA

El "monstre" de Baiona, favorita per a la 31 edició dels Premis Goya

Aconsegueix 12 nominacions, per davant del 'El hombre de las mil caras’ i 'Tarde para la ira'

El

El "monstre" de Baiona, favorita per a la 31 edició dels Premis Goya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Un monstre em ve a veure", de Juan Antonio Bayona, amb 12 nominacions, és la favorita per a la 31 edició dels Premis Goya, seguida per "El hombre de las mil caras" d’Alberto Rodríguez i "Tarde para la ira" de Raúl Arévalo, amb 11 cada una.

Els actors Natalia de Molina i Javier Cámara han estat els encarregats de llegir la llista de finalistes, seleccionats entre els 155 llargmetratges en competició, en un acte celebrat aquest dimecres a l’Acadèmia de Cinema, presidida per Yvonne Blake.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc el 4 de febrer en el Madrid Marriott Auditorium Hotel, i estarà presentada per tercer any consecutiu per l’actor i monologuista Dani Rovira.

La pel·lícula de Baiona -que es troba a Hawaii treballant- competeix en les principals categories, inclosa millor pel·lícula i direcció, en les quals s’enfronta a "El hombre de las mil caras", d’Alberto Rodríguez, "Julieta" de Pedro Almodóvar i "Que Dios nos perdone", de Rodrigo Sorogoyen.

A més, a millor pel·lícula s’ha colat també una opera prima, la de Raúl Arévalo, el thriller "Tarde para la ira", una de les grans revelacions del 2016.

Una altra sorpresa ha estat "el 1898, Los últimos de Filipinas", de Salvador Calvo, un film històric sobre la pèrdua de les últimes colònies espanyoles que ha sumat 9 nominacions.

El Goya a millor actor protagonista se'l disputaran Eduard Fernández pel seu paper de Paesa a "El hombre de las mil caras", Roberto Álamo per la seua policia "Que Dios nos perdone", i Antonio de la Torre i Luis Callejo, ambdós per "Tarde para la ira".

Quant a les actrius, les finalistes són Emma Suárez per "Julieta", Carmen Machi per "La puerta abierta", Penélope Cruz per La Reina de España -que suma 5 candidatures-, i Bárbara Lennie per "María y los demás", una altra opera prima, dirigida per Nelly Reguera.

Reguera és una de les aspirants al Goya a millor direcció novell, juntament amb Raúl Arévalo i Salvador Calvo, i Marc Crehuet per "El rey tuerto".

La presidenta de l’Acadèmia, Yvonne Blake, ha avançat que la gala del 4 de febrer serà "elegant, divertida, i plena de glamur i optimisme".

tracking