SEGRE

ART EXPOSICIONS

Paisatges 'vistos i no vistos' d'Ureña i Perico Pastor a Lleida

Els dos artistes, ‘cara a cara’ en una mostra conjunta a la galeria Indecor

Ureña i Perico Pastor, ahir a la galeria comercial Indecor de Lleida abans de la inauguració.

Ureña i Perico Pastor, ahir a la galeria comercial Indecor de Lleida abans de la inauguració.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’obra de Joaquín Ureña i Perico Pastor en aquestes dates a la galeria comercial Indecor de Lleida ja gairebé és un clàssic de Nadal. En els últims anys han participat en mostres col·lectives d’artistes de Ponent. Des d’ahir, tanmateix, s’enfronten cara a cara en una singular exposició que l’artista de la Seu d’Urgell ha batejat com de paisatges “vistos i no vistos”. La proposta va sorgir del responsable de la sala, Piti Segura, que va plantejar als dos artistes que pintessin paisatges de Lleida. “Ens hi vam posar colze a colze i de seguida vaig pensar en allò del vist i no vist, en el sentit que Ureña té un estil molt més figuratiu que el meu”, va explicar minuts abans de la inauguració Perico Pastor.

Així, Ureña presenta una col·lecció d’una trentena d’aquarel·les en diferents formats amb vistes d’espais tan emblemàtics de la ciutat de Lleida com l’Eix Comercial, els Camps Elisis, la rambla Ferran, les places Sant Francesc o de l’Escorxador, el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs o la canalització del Segre. A més, com a nota singular, també ha experimentat amb unes vistes nocturnes de paisatge des de la partida de Rufea. Per la seua part, Perico Pastor s’ha basat a les seues obres en “visions i records dels paisatges que em resulten més familiars i estimats de la província de Lleida”. De fet, entre la quarantena de peces que presenta a Indecor, poden veure’s des de vistes del Pirineu, del Cadí al Montsec, fins a paisatges del pla de Lleida i les Garrigues. Com a nota especial, també inclou apunts i dibuixos en blanc i negre, per “trencar” amb el color que domina les seues obres.

Ureña, al febrer a Madrid Ureña inaugurarà el 3 de febrer a la sala Baluarte de la localitat madrilenya de Tres Cantos l’exposició que va poder veure’s l’any passat al Museu Morera, El taller expandit, que va congregar llavors més de 3.000 visitants. “Hi afegiré dos quadres nous i també pintaré en directe com vaig fer el mes de maig passat a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Lleida”, va explicar l’artista lleidatà. Al seu torn, Perico Pastor, després de les il·lustracions d’El Llibre de les Bèsties, de Ramon Llull, té diversos projectes al cap però encara no estan tancats.

tracking